• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

AÖF BAHAR DÖNEMİ SINAVLARINI ERTELEMEDİĞİNİ AÇIKLADI

AÖF BAHAR DÖNEMİ SINAVLARINI ERTELEMEDİĞİNİ AÇIKLADI
AÖF 21-22 Martta yapacağı açık öğretim sınavlarını Koranavirüs salgını nedeniyle ertelemediğini açıkladı. Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklamada ise sınavların ertelendiği ifade edilmişti.

AÖF Resmi internet sitesinden yaptığı duyuruda bahar dönemi sınavlarının ertelenmediğini çıkan haberlerin teyid edilmediğini belirterek açıklama yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise AÖF'ün açıklamasının tam tersini söyleyerek Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 21-22 Mart'ta yapılacak açık öğretim kurumları sınavlarını erteleme kararı aldığını belirtti.
MEB tarafından yayımlanan Merkezi Sınav Uygulama Takvimine bağlı olarak her yıl aralık, mart ve temmuz aylarında 3 dönem halinde yapılan sınavların mart dönemi sınavları eylül ayında yapılacağı açıklanmasına rağmen AÖF çıkan haberleri yalanladı.

ZİYA SELÇUK SINAVLARIN ERTELENDİĞİNİ AÇIKLADI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Bildiğiniz gibi koronavirüs önlemleri çerçevesinde tüm süreçlerimizi gözden geçiriyor ve gerekli önlemleri alıyoruz. Bu kapsamda 21 ve 22 Mart tarihlerinde yapılacak ve yaklaşık 3 milyon öğrencinin gireceği, 400 binin üzerinde öğretmenimizin görev alacağı açık öğretim kurumları sınavlarını erteleme kararı aldık. Bu sınavların yurt dışı merkezlerindeki sınavlarını önlem olarak zaten önceden iptal etmiştik. Dolayısıyla bu sınav hem yurt içi hem de yurt dışında söz konusu tarihlerde yapılmayacak.

Arkadaşlarımız bu sınavın ne zaman yapılabileceği ile ilgili çalışmayı da tamamladılar. Eylül ayında yapacağımız ek sınav tarihi ile bu sınavı birleştireceğiz ve ertelenen sınavı eylül ayı içerisinde yurt içi ve yurt dışında aynı tarihlerde yapacağız''dedi.

AÖF ERTELEME OLMADIĞINI AÇIKLADI

AÖF basında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek resmi internet sitesinden yaptığı duyuruda sınavların iptal edilmediğini açıkladı.

İşte AÖF tarafından yapılan o açıklama;Koronavirüs ile mücadele tedbirleri kapsamında alınan kararlar doğrultusunda, üniversitelerin 16 Mart Pazartesi gününden başlamak üzere üç hafta boyunca tatil edileceği duyurulmuş ve bu duyuru sonrasında bazı medya yayın organlarında Açıköğretim Fakültesi sınavlarının ertelendiğine dair haberler yer almıştır. Birçok köklü medya kuruluşu tarafından yayınlanan bu haberler eksik ve yanlış bilgilere dayanmakta ve doğru bilginin resmi makamlardan teyit edilmediği anlaşılmaktadır.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi bünyesinde yer alan Açıköğretim Fakültesi, İşletme Fakültesi ve İktisat Fakültesi sınavlarının tarihleri hakkında erteleme veya iptal şeklinde bir karar alınmamıştır. Gerçeği yansıtmayan bu haberlere itibar edilmemesi ve Açıköğretim Sınavları ile ilgili olarak Anadolu Üniversitesi’nin resmi makamlarından yapılacak açıklamaların takip edilmesi gerekmektedir.

Anadolu Üniversitesi ilk andan itibaren Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) kararları doğrultusunda herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için tüm organlarıyla gerekli tüm tedbirleri almış; doğru, şeffaf ve hızlı bir şekilde öğrencilerini bilgilendirmeye devam etmektedir. Bazı yayın organları ile sosyal medya platformları üzerinden yayınlanan eksik ya da yanlış bilgilerin yer aldığı haber ve içeriklere itibar edilmemesi gerektiği tüm öğrencilerimize duyurulur.

ÖĞRENCİLER KİME İNANACAĞINI ŞAŞIRDI

Sınavlara girecek öğrenciler ise basında yer alan bu çelişkili açıklamalara bir anlam getiremedi.AÖF' tarafından yapılan açıklamada sınavların ertelenmediği belirtilirken Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise aksine AÖF'ün sınavlarının Eylül  ayında yapılacağını duyurdu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.