• BIST 9772.09
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C

AÖF'ÜN YAZ OKULUNU KALDIRMASI SOSYAL MEDYADA TEPKİ YARATTI

AÖF'ÜN YAZ OKULUNU KALDIRMASI SOSYAL MEDYADA TEPKİ YARATTI
Açık Öğretim Fakültesi AÖF geçtiğimiz yıl uygulamaya konulan ve öğrencilerin mezun olabilmesinin önünü açan yaz okulu sınavlarını kaldırdığını duyurdu. AÖF Yaz okulu yerine 3 ders sınavını uygulamaya koyduklarını açıkladı.

Koronavirüs Pandemisi nedeniyle mezun olabilecek durumdaki öğrenciler için sadece bu yıla özel üç ders sınavı tekrar getirildi. Üç ders sınavı getirildiği için yaz okulunun açılmayacağı belirtildi.

Bu yıl için yaz okuluna kayıt yapılamayacak. AÖF tarafından yapılan açıklamaya öğrenci adayları tepki göstererek yaz okulunun tekrar açılmasını talep ettiler. AÖF geçtiğimiz yıl kaldırılan 3 ders sınavını geri getirerek yaz okulunu kaldırdığını açıkladı. Mezun olmak isteyen binlerce öğrenci AÖF konuyu TBMM'ye taşıyarak yaz okulunun geri gelmemesi halinde mezun olmayacaklarını belirttiler.

3 DERS SINAVI 22-26 TEMMUZ'DA ONLİNE YAPILACAK

Üç ders sınavları 22 – 26 Temmuz tarihleri arasında internet üzerinden online olarak yapılacak. Anadolu Üniversitesinin duyurusunun ardından sınav hakkında bilgileri inceleyebilirsiniz.“

 

Sevgili Açıköğretim Sistemi Öğrencileri,

Pandemi süresince bir milyon öğrencisinin öğretim faaliyetlerini aksatmadan sürdüren Üniversitemiz, ilgili kurullarının tavsiyeleri, öğrenci görüş ve önerileri doğrultusunda mezuniyet aşamasında olan öğrencilerin herhangi bir hak kaybına uğramaması için 30.06.2020 tarihli Senato Kararı ile 2019-2020 eğitim-öğretim döneminde, Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri’nde “Üç Ders Sınavı”nın uygulanması kararını almıştır. Bu kapsamda Üniversitemiz Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri’nde, 2019-2020 öğretim döneminde “Yaz Okulu” açılmayacaktır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.