• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

KORANAVİRÜS ATIK SULARDA DA TEHLİKE SAÇIYOR

KORANAVİRÜS ATIK SULARDA DA TEHLİKE SAÇIYOR
ABD'nin Biobot Analitics adlı tıbbı araştırma kurumu Massachusetts eyaletinde atık sularda yaptığı incelemelerde Koranavirüs kalıntılarının tespit edildiğini belirtti.

18- 25 Mart'ta yapılan atık su analizlerinde Massachusetts eyaletinin  bazı bölgelerde Koranavirüs kalıntılarının beklenenden yüksek çıkması raporlara yansıtıldı. 

Tıp alanında henüz resmi onay alınmamış araştırmalarının yer aldığı MedRixs  isimli kuruluşun internet sayfasında salı günü yayımlanan rapora göre, mart ayında  Massachusetts eyaletinin bazı bölgelerinden alınan atık sularda bulunan koranavirüs izleri beklenenden çok yüksek çıktı. 

 Biobot Analytichs araştırma ekibi, Massachusetts eyaletinde, 18-25 Mart tarihlerinde, büyük bir hastanenin atık sularından aldıkları partiküllerin DNA izlerini takip edebildiklerini, böylece atık sulara karışan virüs parçacıklarının kaç farklı insan DNA’sından geldiğini tahmin edebildiklerini iddia etti.

ALINAN ÖRNEKLERDE 2300 KİŞİNİN KORAAVİRÜS OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

Ulusal Genel Tıp Bilimleri Enstitüsü tarafından desteklendiği belirtilen araştırmada, 18-25 Mart'ta incelenen atık sulardaki DNA takibi sonucu, bölgede virüsün bulaştığı en az 2300 kişinin olduğu sonucuna varıldı. Aynı tarihlerde Massachusetts’teki resmi Kovid-19 vaka sayısının 446 olduğu bilgisine de yer verildi.

ÇALIŞMA GELECEKTE SALGIN VAKALARININ ÖLÇÜLMESİ İÇİN KULLANILACAK

  Massachusetts Teknoloji Enstitüsü MTD ve Harvard gibi üniversitelerden araştırmacıların imzası olan raporda, atık su incelemelerinin, testlerin oldukça sınırlı sayıda yapılabildiği bir dönemde virüsün ne kadar yayılmış olduğunu tespit etmeye yardımcı olabileceği ve gelecekteki salgın vakalarının ölçümlemesi için de kullanılabileceği ifade edildi.

Raporda, atık sulardaki virüslerin halk sağlığı için henüz bir tehlike taşımadığı ancak elde edilen verilerin virüsün yayılma potansiyelini göstermesi açısından büyük anlam taşıdığı görüşüne de yer verildi.

Kaynak/Sputnik

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.