• BIST 9079.97
  • Altın 2306.659
  • Dolar 32.3183
  • Euro 35.0385
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

BAKAN KOCA; CAN KAYBIMIZ 277'YE YÜKSELDİ

BAKAN KOCA; CAN KAYBIMIZ 277'YE YÜKSELDİ
Sağlık Bakanı Fehrettin Koca Türkiye'de Koranavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 277'ye yükseldiğini belirterek risk grubu taşıyan yaşlıların özellikle evde izole edilmeleri gerektiğini söyedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca test rakamlarının her gün daha fazla yükseldiğini ifade ederek can kayıplarının şu an için yüzde bir olduğunu söyledi.Fahrettin Koca yoğun bakım ünitelerinde hayatını kaybeden hastaların   yüzde sekseninin 65 yaş üstü ve  tansiyon hastası olduğunu belirtti.

Bakan Koca Koranavirüsün en hızlı yayılan bir virüs olduğunu ifade ederek bunu önlemenin tek yolunun kişilerin kendilerini izole etmesiyle mümkün olduğunu söyledi. Koca Koranavirüs taşıyan bir kişinin 30 kişiye birden hastalık bulaştırdığını ve bu kişilerin ise hastaneye dahi yatmadıklarını ifade ederek sosyal mesafe kurallarına herkesin ciddiyetle  uyması gerektiğini belirtti.

TÜM İLLERİMİZDE GÖRÜLDÜ

Fahrettin Koca Koranvirüsün Türkiye genelinde bütün illerde yayıldığını ifade ederek; Bugüne kadar göstermemiştik. Sebep: İtalya bir benzerini yapmıştı. Bir bölgeden bütün İtalya'ya yayılmasına sebep oldu. Biz de aynı hatayı yapmak istemedik. Bir ilimizde görülmemişti. Dün iki vaka oldu. Tüm illerimizde görüldü. Bu nedenle açıklamakta sakınca görmüyoruz. İstanbuldaki vaka sayısı 8 bin 852. İzmir izliyor 853 vaka. 721 vaka ile Ankara. 410 vaka ile Kocaeli, Konya'da 584.

Bakan Koca bu günkü can kayıplarıyla ilgili açıklamasında;'' Son 24 saatte  yapılan test sayısı 14 bin 396. Bugünkü vaka sayısı 2 bin 148. Bugünkü vefat sayısı 63. 333 hastamız da taburcu edildi.

 Bütün dünyada bilim insanları hastalık üzerinde çalışıyor. Bilgi sürekli gelişiyor. Mücadele yayılmayı önleme mücadelesidir. Tıp ne diyor ona bakmalıyız. Günlük test kapasitemiz 15 bini buldu. Elimizde 1 milyon kit var. Haftaya pozitif çıkan vakalar 20-25 bin aralığına çıkabilir.

İSTANBUL'ADA VAKA SAYISI 8 BİN 852

Bütün illerimizde bu virüsün olduğunu biliyoruz. En çok vaka İstanbul'da. İstanbul'daki vaka sayısı 8 bin 852. Vakaların yüzde 60'i istanbul'da. İstanbul'u İzmir, Ankara, Kocaeli izliyor''dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.