• BIST 9530.47
  • Altın 2477.258
  • Dolar 32.4457
  • Euro 34.788
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

BEBEKLERE YANLIŞLIKLA UYGULANAN KORANAVİRÜS AŞI AÇIKLAMASI İNFİAL YARATTI

BEBEKLERE YANLIŞLIKLA UYGULANAN KORANAVİRÜS AŞI AÇIKLAMASI İNFİAL YARATTI
Aile Hekimliklerinde bebeklere yapılan kızamık ve hepatit aşısı yerine yanlışlıkla Koranavirüs aşısı yapıldığını ileri süren Prof. Dr. Zafer Kurugöl sosyal medyada büyük infiale neden oldu.

Aile Hekimlerinde küçük bebeklere rutin olarak yapılan kızamık ve hepatit aşısı yerine yanlışlıkla Koranavirüs aşılarının uygulandığını açıklayan Prof. Dr. Zafer Kurugöl tepkilerin ardından sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirterek özür diledi. 

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl, bazı sağlık ocaklarında bebeklere ‘yanlışlıkla’ koronavirüs aşısı yapıldığını ileri sürdü.

KÜÇÜK ÇOCUKLARA YÜKSEK DOZ VERSENİZ BİLE SIKINTI OLMUYOR

NTV’ye konuşan Prof. Dr. Kurugöl, şunları söyledi:

“Zaman zaman yanlışlıkla bazı durumlar oluyor. Mesela başka bir aşıyla, hepatit b aşısıyla, kızamık aşıyla karıştırabiliyorlar sağlık ocaklarında. Küçük çocuklara Kovid aşısı yapıldığı oluyor. Biz böyle vakalarla karşılaştık. Sizi temin ederim hiçbir yan etki olmadı bu kişilerde. Ve son derece iyi antikor oldu. 6 aylık bebekte, 1 aylık bebekte bile çok iyi şeyler oldu. Bunları da yayınlayacağız yakın zaman içinde çok ünlü bir tıp dergisinde. Küçük bebeklerde yüksek doz verseniz bile yan etkisi açısından bir sıkıntı olmuyor.”

AİLE HEKİMLERİ FEDERASYONU'NDAN İDDİALARA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Haber Global Muhabiri Ozan Ulaş Caymaz'ın edindiği bilgiye göre, Aile Hekimleri Federasyonu'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Aile Sağlığı Merkezlerinde "yanlışlıkla" aşı sırası gelmemiş kişilere uygulama yapıldığı iddiası gereği yansıtmamaktadır. Aşılar barkod okutarak, sistemle eşleşme yapılarak vatandaşlara uygulanmaktadır" denildi. 

KURUGÖL'DEN YENİ AÇIKLAMA: BUGÜN DE KONTROL GÜNÜYDÜ, BEBEK SAĞLIKLI

Kurugöl, gelişmelerin ardından yaptığı yeni açıklamada, bu durumda tek bir bebek olduğunu belirterek sözlerini düzeltti. Kurugöl, "Yanlışlığı yapan kişi olayı kapatmaya çalışmadı. Bugün de kontrol günüydü, bebek sağlıklı" ifadelerini kullandı. Kurugöl, sözlerinin yanlış anlaşılması sebebiyle özür diledi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.