• BIST 9524.59
  • Altın 2496.239
  • Dolar 32.596
  • Euro 34.7285
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 13 °C

CHP PENDİK İLÇE BAŞKANI DOĞAN ÇAKMAK'TAN KAMUOYUNA AÇIKLAMA

CHP PENDİK İLÇE BAŞKANI DOĞAN ÇAKMAK'TAN KAMUOYUNA AÇIKLAMA
CHP Pendik İlçe Başkanı Doğan Çakmak 12 Ocak'ta gerçekleştirilen Olağan kongrede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının parti bayrağıyla kapatılmasına ilişkin açıklama yaptı.

AK Parti Pendik İlçe Başkanı Rüstem Kabil ve Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin'in olayla ilgili kınama yazısı gelmesi ardından açıklama yapan CHP Pendik İlçe Başkanı Doğan Çakmak; Pendik'te 10 Kasım töreninde yaşanan saygı duruşunun vaktinden önce tamamlanması kriziyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yapılan saygısızlığa karşı çıkan tek partinin Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu ifade ederek,Türkiye'nin  kurucusuna saygısızlık yapan bir güruhun CHP ye saygı dersi vermeye kalkması kabul edilemez''dedi.CHP Pendik İlçe Başkanı Doğan Çakmak'ın konu hakkında açıklaması;

KAMUOYUNA DUYURU!

Cumhuriyet Halk Partisi Pendik İlçe Başkanlığı tarafından, 12.01.2020 tarihinde Yunus Emre  Kültür ve Sanat Merkezi’nde  12.Olağan İlçe Kongresi gerçekleştirilmiştir. Bu kongrede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ait fotoğrafın üzerinin kapatılması ile ilgili gerek yerel basında gerekse sosyal medyadaki paylaşımlarla, bu durumun “ kadim devlet geleneğimize” uymadığı ifade edilerek “saygısızlık” yapıldığı  iddia edilmiştir.

  Çoğunluğun ve katılımcılığın bir gereği olarak, toplumda demokrasinin yaşanılır kılınması, yönetim ve bireylerin yanında kamuoyu ve sivil toplum kuruluşlarına büyük görevler düştüğünü unutmamalıyız.

  Öncelikle belirtmeliyiz ki –İstanbul  seçimlerinde olduğu gibi- milletin iradesi her şeyin üzerindedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin  ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü andığımız 10 Kasım  törenimizde, Pendik ilçemizde yaşanılan “saygı duruşunun vaktinden önce tamamlanması” krizine öyle sanıyoruz ki, CHP dışında hiçbir yerel örgütlenme ses yükseltmemiştir. Yaşanılan bu talihsiz olay da ,bu ülkenin kurucu değerine  bir takım güruh tarafından verilen önemi gözler önüne sermiştir. Bu tahammülsüzlük de milletimizde büyük ve derin yaralar açmıştır. Böyle bir güruhun , CHP örgütüne saygı dersi vermeye kalkması kabul edilemez.

Cumhurbaşkanı makamına ve halkın iradesine karşı bir tutum, davranış ve anlayışta olmadığımız, olmayacağımız demokrasiye inancımızla tescil edilmiştir. Cumhuriyeti kuran ve onu yaşatmak için bedeller ödeyen bir geleneğe sahip partimizin “Cumhur” ile de “Cumhurbaşkanı” ile de bir sorunu olamaz. Buradaki sorunun tarafsızlığı zedeleyen “ Partili Cumhurbaşkanı” olarak görev yapması ile ilgili olduğu görülmelidir.

Maalesef,yakın tarihteki siyasal gelişmeler ve siyaset üretme tarzı,toplumda gerçeklikten uzak duygusal ayrışmalara sebep olmuştur ve bu tarz,kısa sürede giderilemez kutuplaşmaları beraberinde getirmiştir.   Partimiz, CHP’nin 12.01.2020 tarihinde Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde  gerçekleştirilen 12. Olağan İlçe Kongresi’nde  olası bir tepkiye veya provakasyona  maruz kalınmaması düşüncesiyle  kongre süresince AKP Genel Başkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafının bir kısmının  üzerinin kapatılması, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’na yönelik bir tavır ya da davranış olmamakla beraber, yok sayıldığı veya saygıda kusur edildiği  şeklinde yorumlanamaz, yorumlanmamalıdır.

   Siyasi Partiler, Anayasa tanımlaması ile siyasi ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarıdır. Her ne kadar partiler, ortaya koyduğu programları,siyasal irade yönü ve ülkeye dair hayalleri anlamında bir kısım ortak özellikler taşısa da,siyasi rekabet içindedirler. Siyasi Partiler Kanunu’nda ;  kongrelerde kullanılacak bayrak, marş ya da posterlere ilişkin  bir düzenleme bulunmamaktadır. Partiler, kendi siyasal perspektifleri ile siyasi rekabetleri kapsamında salonda kullanılacak materyallerle ilgili tasarrufta bulunabilirler.

   Belediye binaları ve iştiraklerine cumhurbaşkanı ve aynı zamanda bir siyasi partinin genel başkanının fotoğrafının asılma zorunluluğunu tarif eden bir yasa  veya kanun var mıdır? Sadece İçişleri Bakanlığı tarafından, resmi dairelerde binaların girişlerine  Sn.  Recep Tayyip Erdoğan’ın  portresinin asılması yönünde bir genelge mevcuttur. 2004 yılında dönemin başbakanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın  “Yöneticilerin Fotoğraflarının  Asılması Uygulamasına Son Verilmesi”  konulu 2004/26 sayılı genelgede : “ Yasal bir dayanağı  bulunmayan söz konusu uygulama, her yönetici değişikliğinde  ayrı bir  harcama gerektirmekte,kaynak ve emek israfına neden olmaktadır.Bu itibarla; kamu hizmetlerinin  yürütülmesine  hiçbir yararı  bulunmayan  bu uygulamaya  son verilmesi,ancak  tarihe  mal olmuş

Türk büyüklerine  ait resim ve fotoğrafların, gereken özen gösterilerek  bakımlı bir şekilde sergilenmeye devam edilmesi uygun görülmüştür.” şeklinde yer almaktadır.

Bugün bizleri milletimizin iradesini  suçlayıp, karalama kampanyası üretmeye çalışanlar, bilmeliler ki biz o işten hiç anlamayız. Bugün içinde yaşadığımız  kötü ülke koşullarını oluşturanlarla, milletin iradesini örtenler aynı kişilerdir. Bizim sustuğumuzu ifade edenler;  halkımızın hakkını savunurken ve milli müdafaada en ön saflarda  bizim sesimizin yükseldiğini iyi bilirler. Sorunumuz Cumhurbaşkanı ile değil,  siyasi rekabetin gereği AKP Genel Başkanı ile olduğunu bir kez daha ifade etmek isteriz.

   Yapılan çirkin ithamların, söz konusu iddiaları ortaya atanlara ait olduğunu, CHP  Pendik İlçe Başkanlığı’mız ve örgütümüz adına  vurgulamak isteriz.

   Kamuoyuna  saygıyla duyururuz.

DOĞAN ÇAKMAK

CHP PENDİK İLÇE BAŞKANI

 

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.