• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

CHP PENDİK İLÇE BAŞKANLIĞI ESNAF ODALARIYLA BİR ARAYA GELDİ

CHP PENDİK İLÇE BAŞKANLIĞI ESNAF ODALARIYLA BİR ARAYA GELDİ
Cumhuriyet Halk Partisi Pendik İlçe Başkanı Doğan Çakmak ve Yönetimi Esnaf Oda Başkanlarıyla bir araya geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından esnaflara yönelik hazırlanan 17 madde okunarak ivedilikle hayata geçirilmesi istendi.

CHP Pendik İlçe Başkanı Doğan Çakmak  ve Yönetimi Esnaf Odalarıyla  geniş katılımlı toplantı düzenleyerek sorunların çözümü hakkında bilgi aldı.

c2.jpg

CHP Pendik İlçe Başkanı Doğan Çakmak Kemal Kılıçdaroğlu tarafından esnaflara özel olarak hazırlanan 17 maddeyi oda başkanlarına sundu. Çakmak Koranavirüs nedeniyle ekonomik sıkıntı çeken esnaflar için Esnaf Bakanlığı'nın kurulmasının elzem olduğunu belirtti. 

c4.jpg

Esnaf Odası Başkanlarının taleplerini dinleyen Çakmak sorunların çözülmesi noktasında CHP Genel Merkezi'ne rapor sunarak esnaf odalarına destek verileceğini vurguladı.

c5.jpg

Toplantıda Esnaf Odası Başkanları Koranavirüs salgını nedeniyle esnafların para kazanamadığını ifade ettiler. 

Pendik Şoförler Esnaf Odası Başkanı Vehbi Bayraktar minibüs dolmuşçularının Koranavirüs nedeniyle fazla yolcu alımı yapamadıklarını ifade ederek ''şoförler evine ekmek götürmeyecek duruma geldi''dedi.Bayraktar İBB'nin kendilerine randevu vermediğini de belirterek esnafların kendi sorunlarıyla baş başa bırakıldıklarını vurguladı. Bayraktar Minibüsçülerin zor durumda kaldığını zararın telafi edilmesi için İBB' Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan zam talebinde bulunacaklarını söyledi.

İBB ve Pendik CHP Meclis Üyesi Tarık Balyalı'nın da yer aldığı toplantıda Balyalı Vehbi Bayraktar'ın Minibüsçüler için istenen   zam talebinin pandemi koşuları göz önünde bulundurularak bu doğrultuda karar verilmesi gerektiğini söyledi.Balyalı UKOME'nin sayısının arttırılması nedeniyle çözülecek  bir çok projenin geri çevrildiğini bazı kararların ise İBB bünyesinden çıkartılarak farklı bakanlılara verildiğini ifade etti.

Pendik Esnaf ve Sanatkarlar odası Başkanı Bilal Gündoğdu esnafların yok olma noktasına getirildiğini ifade ederek mevcut iktidarın bir an önce esnaflara yönelik kararları alınması gerektiğini söyledi.

Haber/ Hatice ODABAŞ

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.