• BIST 9756.41
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

DR.HÜLYA KAYA;''CUMHURİYET ÖN SÖZÜ ÇANAKKALE OLAN BİR DESTANDIR''

DR.HÜLYA KAYA;''CUMHURİYET ÖN SÖZÜ ÇANAKKALE OLAN BİR DESTANDIR''
Pendik Kaymakamı Dr. Hülya Kaya 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 97. Yılı nedeniyle Kaymakamlık ana binasında kutlama töreni düzenledi.

Törene; Pendik Belediye  Başkan Yardımcısı Atakan Yüce,AK Parti Pendik İlçe  Başkanı Rüstem Kabil, CHP Pendik İlçe Başkanı Doğan Çakmak ve Yönetimi, İYİ Parti Pendik İlçe Başkanı Süleyman Turan, Yeniden Refah Partisi Pendik İlçe Başkanı Fahrettin Karakurt, Gazi ve Şehit yakınlarıyla birlikte STK mensupları yer aldı.

bu-2.jpg

Pendik Kaymakamlığı’nda düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni’nde konuşma yapan Pendik Kaymakamı Dr. Hülya Kaya şu ifadelere yer verdi; ''Bu gün şanlı geçmişimizden aldığımız güçle birlik ve beraberlik içerisinde milletçe geleceğimizin teminatı, dirilişimizin sembolü Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97 yılını kutlamanın gururu ve coşkusunu yaşıyoruz.

3-300.jpg

CUMHURİYET; ''YA İSTİKLAL YA ÖLÜM DİYE BAYRAKLAŞAN SÖZÜN ALTINDA TEK VÜCUT OLMAKTIR''

Cumhuriyetimiz tarihin en büyük mucizelerinden birinin başlangıcıdır. Cumhuriyet yok edilmek istenen milletin ‘’ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım diyerek şahlanmasıdır. Cumhuriyet, ön sözü Çanakkale olan bir destandır. Cumhuriyet ‘’Ya istiklal ya ölüm’’diye bayraklaşan sözün altında tek vücut olmaktır. Cumhuriyet ‘’Saldırmazsan düşmana analık hakkım helal olmaz sana ya şehit ya gazi ol uğurlar ola’’ diyen yürekli Anadolu anasıdır.

4-186.jpg

Cumhuriyet Ankara’lı seymenler,Göldestli Makbule,Antepli Şahinbey,Sütçü İmam,Nene Hatun ve Koca Seyittir. Cumhuriyet,nice isimsiz bir bir mezar taşı bile olmayan kefensiz kahramanlarımızın ortak adıdır.Bu anlamlı günde binlerce yıllık şanlı tarihimiz boyunca büyük fetihlere tarihin altın harflerle kaydettiği siyasi ve askeri başarılara imza atmış olan başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere şanlı ecdadımızı kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi kahraman gazilerimizi rahmet minnet ve şükranla yad ediyoruz’’dedi. 

Kutlama töreni sırasıyla tebriklerin kabul edilmesi sonrasında sona erdi.

Haber/ Hatice ODABAŞ

5-102.jpg6-062.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.