• BIST 9679.82
  • Altın 2504.8
  • Dolar 32.582
  • Euro 34.8471
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

EKREM İMAMOĞLU;''PENDİK YER ALTI OTOPARKI HAZİRAN AYINDA HİZMETE GİRECEK''

EKREM İMAMOĞLU;''PENDİK YER ALTI OTOPARKI HAZİRAN AYINDA HİZMETE GİRECEK''
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Pendik’te yapımı yarım kalan ve kamuoyunda sürekli gündeme gelen  Pendik yer altı otoparkını incelemek için Pendik’e geldi.

Otopark alanına giden Başkan Ekrem İmamoğlu otoparkla ilgili hukuki sorunların giderilerek yeni müteahhitle anlaştıklarını söyledi.

bu-ekle.jpg

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte proje alanına; Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Atakan Yüce, İBB  Başkan Yardımcısı Hasan Uzun Yayla,CHP Pendik ilçe Başkanı Doğan Çakmak,İBB Pendik Meclis Üyesi Tarık Balyalı, İBB Pendik Meclis Üyesi Yakup Yeter,CHP eski Pendik Belediye Başkan Adayı Mehmet Salih Usta,CHP Pendik Belediye Meclis Üyesi Hasan Yıldız,Hayriye Uyanık,Songül Kara,Pendik İYİ Parti İlçe Başkanı Süleyman Turan yer aldı.

3-029.JPG

PENDİK YER ALTI OTOPARKI HAZİRAN AYINDA HİZMETE GİRECEK

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yer altı otoparkının İlçe Belediyesi ile ilgili sorun olmadığını vurgulayarak burada oluşan sorunların hukuki süreçlerden kaynaklandığını ancak sorunun tamamen çözülerek tekrar kalan inşaatın devam edileceğini söyledi. İmamoğlu Pendik yer altı otoparkının Haziran ayında bitirilip halka açılacağını belirtti.

4-020.JPG

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Pendik’teki yer altı otoparkını inceledikten sonra esnafları ziyaret etti. Pendik’te esnafların yoğun ilgisiyle karşılaşan İmamoğlu seçimde vaat ettiği tüm projeleri bir bir hayata geçireceğinin sözünü verdi.

İmamoğlu daha sonra Pendik Esnaf ve Sanaatkarlar Odası Başkanı Bilal Gündoğdu’yu ziyaret ederek esnafların sorunlarıyla ilgili bilgi aldı.

İmamoğlu Esnaf Odaları Başkanlarıyla bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu. Ekrem İmamoğlu pandemi nedeniyle esnafların çok zor bir süreç yaşadığını ifade ederek İBB olarak her türlü desteği vermek için çaba harcadıklarını söyledi.

5-013.JPG

İmamoğlu yerel yönetimlerin iki tane ana kaynağı olduğunu onun da merkezi hükümet tarafından hazine payından kaynak ayrılarak hizmete harcandığını belirtti. Onun dışında İBB’nin hiçbir şekilde merkezi hükümet tarafından katkı sunulmadığını belirtti.

6-007.JPG

Pandemi döneminde belediyelerin mutlak surette destek almaları gerektiği üzerine değinen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu süreçte destek alamadıklarını vurguladı.

İmamoğlu İBB olarak kendi kaynaklarını kendi yaratan yerel yönetim olarak tarihi bir sınavdan geçtiklerini söyledi. İmamoğlu sadece İBB olarak değil bu süreci çok iyi yöneten bir çok yerel belediyelerin de olduğunu söyledi.

7-005.JPG

Ekrem İmamoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü;''2021  Umut ederiz ki pandeminin son bulduğu aşıların şifa getirdiği aynı zamanda bilim insanlarının söylediği gibi bu virüsün mutasyona uğrayarak etkisini kaybettiği bir yıl olsun.

8-005.JPG

Göreceksiniz yine İstanbul hızlıca var olandan daha yüksek bir enerjiyle yaşamıyla kucaklaşacak ve gerçekten çok özel bir döneme hep beraber girerek bu sıkıntıları inşallah hep beraber atlatacağız.

9-003.JPG

Ama bu sıkıntıların yanı sıra geçmişten bu güne gelen ve devam edecek olan problemleri de ayrı bir dosya olarak te tek aşmamız gerekir. Ben de bu anlamda sizi ilgilendiren sorunlarla ilgili projelerinizi aşmak için tüm birimlerimizle birlikte çalışarak çözmeye devam ediyoruz''dedi.

10-003.JPG

KÖTÜ NİYETLİ UKOME İLE KARŞI KARŞIYAYIZ

İmamoğlu ulaşımla ilgili sorunların devam ettiğini belirterek İstanbul’da Taksi projesinin hayata geçirilmemesi için çok kötü ve kötü niyetli AKOM’un kurulduğunu ve buraya göreve getirilen kişilerin sadece birilerinin emri doğrultusunda karar vererek halkın mağdur olmasına neden olduklarını söyledi.

11-005.JPG

ALAKASIZ İNSANLARI UKOME'YE ÜYE YAPTILAR

İmamoğlu; Kötü niyetli bir OKOME ile karşı karşıyayız.UKOME tarihi boyunca bir sistemle bir yönetmelikle yönetilirken sadece ve sadece İstanbul’da kötü niyetli işler yapmak adına bir bürokrasiden kaydırma yaparak üç dört tane oyumuz fazla olsun denilerek alakasız insanları UKOME’ye üye yaptılar.

12-003.JPG

Kadın Aile Müdürü’nün ne işi var UKOME’de ? Milli Eğitim Müdürü’nün ne işi var UKOME’de ?

Ben onların adına üzülüyorum. Yani orada karar verirken birbirlerine bakıyorlar diğeri ne karar veriyorsa hepsi birden ellerini havaya kaldırıyor.

Rütbeli insanlar var bürokratlar var.Onların yüzlerindeki üzüntüyü ben görüyorum.Utanarak yapıyorlar bunu. Ayıptır utanç verici bir durumdur. O bürokrasiyi, o görevli insanları bu duruma sokanlar büyük ayıp ediyorlar. Yanlış yapıyorlar Devlet ahlakını ve devletin büyüklüğünü eziyorlar. Büyük bir yanlış içindeler. Biz akılcı ve şeffaf ortamda mücadalemize devam ediyoruz. Ve tüm yapılanları açık şekilde halka gösteriyoruz’’dedi.

13-002.JPG

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul’da 5000 bin taksi kiralama ile ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade ederek ne olursa olsun bu kararı hayata geçireceklerini söyledi.

METROLAR 2024 YILINDA HİZMETE GİRECEK

İmamoğlu projesi yarım kalan ve 2 yıldan fazla durma noktasına gelen Metrolarla ilgili çok hızlı bir sürecin başlatıldığını belirterek 3 metro istasyonun kısa süre içinde halka açılacağını diğer metroların ise 2024 yılına kadar tamamlanıp hizmete kazandırılacağını söyledi.

Haber/ Hatice ODABAŞ

dernek-2.JPGdernek-3.JPGdernek-4.JPGfoto-2.JPGkalabalik-foto.JPGs-usta.JPG

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.