• BIST 9530.47
  • Altın 2474.701
  • Dolar 32.4265
  • Euro 34.7274
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 17 °C

ERDĞAN'DAN AMİRALLERLE İLGİLİ AÇIKLAMA; ''KESİNLİKLE ART NİYETLİ GİRİŞİM''

ERDĞAN'DAN AMİRALLERLE İLGİLİ AÇIKLAMA; ''KESİNLİKLE ART NİYETLİ GİRİŞİM''
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 104 emekli amiralin Montrö Sözleşmesini içeren bildirisine karşı açıklamalarda bulundu. Erdoğan bildirinin üslubu ve içeriğine bakıldığında kesinlikle art niyet taşıdığını söyledi.

KESİNLİKLE ART NİYETLİ GİRİŞİMDİR

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki değerlendirme toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. 104 amiral tarafından imzalanan ‘Emekli amiraller bildirisi’ne ilişkin ilk kez konuşan Erdoğan, "Her şeyden önce bir gece yarısı gerçekleştirilen bu eylem üslubu, yöntemi hem de yol açacağı açıkça belli olan tartışmaları itibariyle kesinlikle art niyetli girişimdir" dedi.

DAHA İYİSİNİ BULANA KADAR MONTRÖ SÖZLEŞMESİNE BAĞLILIĞIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ

"Emekli amirallerin vazifesi bildiri yayınlamak değildir" ifadesini kullanan Erdoğan, "Hiçbir kamu görevlisinin topluca böyle bir yola tevessül etme hakkı yoktur. Bu dönemde Suriye, Libya, Doğu Akdeniz'de verdiğimiz mücadelede bir araya gelerek ülkeleri için destek bildirisi yayınladıklarını görmedik" diye konuştu.

Montrö Sözleşmesi tartışmalarına ilişkin konuşan Erdoğan, sözleşmenin 'dönemin şartlarında iyi bir kazanım' olduğunu söyledi. Montrö Sözleşmesi'nden çıkmayla ilgili bir çalışmanın 'şu an için' düşünülmediğini bildiren Erdoğan, "Daha iyisi için imkan bulana kadar sözleşmeye bağlılığımızı sürdürüyoruz" ifadesini kullandı.

BU 104 KİŞİNİN İÇİNDE  CHP ÜYESİ OLANLAR VAR

'Emekli amiraller bildirisi' üzerinden de CHP'ye yüklenen Erdoğan, "Bu 104 kişinin içinde bizzat CHP üyesi olan kendisi, karısı, yeğeni, oğlu olanlar var. Bunları da yakın zamanda yazılı ve görsel medyada göreceksiniz. Bu işin merkezin aslında ana muhalefet partisinin ta kendisi var" diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.