• BIST 9131.16
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

ERDOĞAN ERDEN; “DERNEĞİMİZ; KÜLTÜREL EĞİTİMLERİYLE, TÜRKİYE’DE İLK ÜÇE GİRECEK YAPIYA SAHİPTİR’

ERDOĞAN ERDEN; “DERNEĞİMİZ; KÜLTÜREL EĞİTİMLERİYLE, TÜRKİYE’DE İLK ÜÇE GİRECEK YAPIYA SAHİPTİR’
Anadolu Yakası Bosna Sancak Derneği Başkanı Erdoğan Erden Pandemi dönemi ve sonrasında derneklerin yaşadığı maddi kayıplarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Erden Anadolu Yakası Bosna Sancak Derneği’nin kültürel anlamda en çok aktivite gerçekleştiren dernek olduğunu belirterek, Türkiye’de bu çalışmalarıyla ilk üçte yer aldıklarını söyledi.

haber-alti-1-foto.jpg

Erden, Pandemi döneminde ayrım gözetilmeden ihtiyacı olan 750 aileye maddi destekte bulunduklarını ifade etti. Başkan Erdoğan Erden CHP Pendik İlçe Başkanlığı hariç olmak üzere tüm siyasi parti mensuplarının Bosna Sancak Derneği’ni ziyaret ettiğini ve iyi ilişkiler içerisinde olduklarını söyledi.

“PANDEMİ DÖNEMİNDE HİÇ BİR AYRIM YAPMADAN İHTİYACI OLAN HERKESE ULAŞMAYA ÇALIŞTIK”

Anadolu Yakası Bosna Sancak Derneği Başkanı Erdoğan Erden Pandemi dönemiyle ilgili açıklamasında şu sözlere yer verdi. “Bu dönemde dünya ile birlikle bizim derneğimizde durmak zorunda kaldı ve yardım gereksinimi duyan tüm ailelere el uzatmaya çalıştık.

 Bu doğrultuda bünyemizdeki iş adamlarıyla birlikte bir havuz oluşturduk ve u havuz bünyesinde 150 bin TL gibi bir miktar topladık. Toplanan parayı market kartına çevirip ihtiyacı olan 750 kişiye 200 TL düşecek şekilde maddi destekte bulunduk. Bu bağışlara ilgili gerek iş adamlarımız gerekse İstanbul Ticaret Odası’nın büyük rolü oldu. Aracılığınızla tekrar teşekkürü borç biliriz.

“ŞU ANDA TÜM DERNEKLER GİBİ BİZLERDE MADDİ ANLAMDA ZORLUKLAR YAŞIYORUZ”

 Pandemi döneminde kurslarımızı kapattığımız için çocuklarımızın eğitimini sürdürebilmeleri açısından tekrardan iş adamlarımızla bir havuz oluşturup her haneye 50 adet tablet dağıttık. Pandemiden sonra çok daha büyük organizasyonlar ile hem kurslarımızı hem de etkinlilerimizi gerçekleştirmiş olacağız. Şuan tüm derneklerde olduğu gibi bizde ilk defa bu sene maddi anlamda derneğimizin döngüsü açısından zorlanma yaşıyoruz ve biz ecri misil yardım alamadığımız için geçen yıl 15.200 TL ödeme yaptık.

3-foto.jpg

“AHMET CİN VERDİĞİ SÖZÜ YERİNE GETİREN BİR BELEDİYE BAŞKANI OLARAK BİLİNİYOR”

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi, kültür alanı diye geçen yerimizi Pendik Belediyesine kiralamış bulunuyor. Yani derneğimizin bulunduğu arsadan bahsediyorum.  Biz bu binayı halkımız ve çeşitli yardımlar ile birlikte hep beraber kurduk.

Bizim amacımız ve arzumuz Kültür Derneği olarak yapılan bu binaya kira ödememek.  Çünkü biz bu binayı kendimiz yaptık. Konuyla ilgili Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin’le yaptığımız görüşmeden sonra Pendik Belediyesi’nden gelen yetkililer konuya duyarlı davranıp derneğimizde incelemelerde bulundular. Araştırma sonrasında çıkacak olan kararı bekliyoruz.

“PENDİK BELEDİYESİ İLE ORTAK ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”

İlerleyen günlerde Pendik Belediyesinin iyileştirmeleri olacaktır nitekim biz 5 yıldır hiç yardım almadık bize destekte bulunulmadı. Ancak Ahmet Cin başkanımız Pendik’te sevilen özü sözü bir ve verdiği sözleri yerine getiren bir başkan olduğunu gördüğümüz için konuştuğumuz konular hakkında bizlere yardımcı olacağını sanıyorum ve güzel çalışmalar içerisindeyiz. Ayrıca biz burada Pendik Belediyesi’nin kilim kursunu bünyemizde ortaklaşa bir şekilde ücretsiz olarak veriyoruz ve dikiş nakış kurslarımızdan 30 kadın evine ekmek götürebiliyor.

haber-alti-2-foto.jpg

“DERNEĞİMİZ KÜLTÜR ETKİNLİKLERİYLE TÜRKİYE’DE İLK ÜÇE GİRECEK YAPIYA SAHİPTİR”

“Derneğimizin gerek çalışma alanları gerekse kültür aktiviteleri açıcından Türkiye genelinde ilk üçe girecek yapıya sahiptir. Çünkü kültür faaliyetlerimiz inanılmaz bir şekilde büyüyor ve biz buraya modern köy enstitüsü diyoruz.  Burada eğitim alan çocuklarımız tarih başta olmak üzere matematik müzik, İngilizce ve daha birçok branşta eğitimi alma şansını elde edebiliyorlar.’’

“CHP PENDİK İLÇE BAŞKANLIĞI HARİÇ TÜM SİYASİ PARTİLERLE İYİ İLİŞKİ İÇERİSİNDEYİZ”

Erdoğan Erden konuşmasında Bosna Sancak Derneği olarak CHP Pendik İlçe Başkanlığı hariç tüm siyasi partilerle iyi ilişki içinde olduklarını belirterek CHP Pendik İlçe Başkanlığı’nın neden böyle bir tutum sergilediklerini anlamakta zorlandığını söyledi.

 “DERNEĞİMİZDE BİREBİR KURS VERMEYE DEVAM EDİYORUZ”

 Erden Anadolu Yakası Bosna Sancak Derneği’nde birebir kursların devam ettiğini belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü;’’ Bu konuyla alakalı buraya gelen öğrencilerimiz öğretmenlerimiz ile birlikte istişare halinde ve birebir kursları vermeye devam ediyorlar. Piyano, matematik, İngilizce gibi ana

derslerimizi burada özel olarak birebir öğrenebiliyorlar. Kalan diğer dersler içinde dağıttığımız tabletlerimizden eğitimlerine uzaktan devam edebiliyorlar.

“BALKAN CAMİASININ ALTIN MADENİ PENDİK’TEDİR”
Bu pandemi süresince PendikSpor da destek vermek amacıyla KırklareliSpor Başkanı Volkan Can’ın özel davetlisi olarak Kırklareli’ye gittik. Volkan Can Hocamız da Balkan kökenli bir kardeşimizdir. Her iki takıma da başarı dileklerimizi ilettik. Tabi ki önceliğimiz her zaman Pendikspor’dur. Bir bakıma balkan camiasını Kırklareli’nde buluşturma fırsatımız oldu.

PendikSpor’un çok büyük şansa sahip olduğunu düşünüyorum. Bayrampaşa da keza, aynı şansa sahip. Bunu aynısını Altınordu ve İzmir’de yapıyor. Türkiye’nin altın madeni olan ve sporcuları yetiştiren Balkan camiasının en büyük nüfusu Pendik’tedir.

Pendikspor önündeki toprak sahayı büyük bir antrenman sahasına çevirmesi gerekiyor. Bunu bilimsel bir şekilde sağlam antrenörler eşliğinde yapabilirler ise milli sporcular çıkartabilir. Balkan camiasının altın madenini Pendik’te bulunurken bu madende milli sporcular çıkarmaması profesyonel davranmaması büyük bir eksikliktir. 25 yıldır düşündüğüm konu da budur. Pendikspor’un dışarıdan sporcu almasına gerek yok, bu sporcular Pendik’te fazlasıyla mevcuttur.

ata.jpg

“BİZ VATANI MİLLETİ VE TARİHİMİZİ ÇOK İYİ BİLMEK ZORUNDAYIZ”

 Balkan camiası olarak biz vatanı, milleti ve tarihimizi çok iyi bilmek zorundayız, çünkü balkanlarda geçmiş zamanlarda olduğu gibi şuanda da bir algı operasyonu yapılmakta mikro milliyetçilik dâhil Türkiye’ de tarihi değiştirmeye çalışıyorlar bu konuyu özellikle kınıyorum.

Tarihimizde yer alan Atilla, Fatih Sultan Mehmet, Timur ve Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere hepsi bizim tarih büyüklerimiz ve bu kişiler üzerinden kendi aralarında bir kutuplaşma yaratıp siyasi anlamda oy devşirme yöntemleri olarak kullanabiliyorlar.

Tarih, matematik, felsefe vb. derslerin hepsini bu yüzden çocuklarımıza öğretmemiz lazım ki, çocuklarımıza bu doğrultuda yalan söyleyemesinler.

 Aslında bu konuyla alakalı asıl amaçlarımızdan biride budur tabii ki Cumhuriyetimizin kuruluşunu ve kuruluş felsefesini yetişmekte olan kuşağa sağlıklı bir şekilde aktarmak gayelerimizden bir tanesidir.

5-115.jpg

“GERÇEK VATANSEVERLER TARİHLERİNİ BİLENLERDİR”

Biz 1992-1995 tarihleri arasında tüm Türkiye de özellikle Adana, Sivas, Bursa, İzmir, Çanakkale, Kütahya ve Adapazarı olmak üzere bu bölgelerde Bosna savaşındaki Müslüman Türklere ve Müslüman Boşnaklara yardım edebilmek için kurulmuş bir derneğiz. Türkiye deki tüm organizasyonumuz bu yöndedir.

 1992 yılında savaş bittikten sonra kurulan bütün derneklerimizi bir kültür yuvası haline getirip kültürümüzü inançlarımızı ve tarihimizi yaşatmak adına faaliyetlerimize devam ediyoruz. Gerçek vatanseverler tarihlerini bilenlerdir.

en-son-foto.jpg

“PANDEMİ DÖNEMİNDE NOVİ PAZAR’A BİR TIR DOLUSU SAĞLIK YARDIMI GÖNDERDİK”

Erdoğan; “Bosna Sancak Derneği olarak Türkiye’de bulunan tüm derneklerimizle birlikte pandemi döneminde Novi Pazar Sancak bölgemize de bir tır dolusu sağlık ekipmanı gönderme fırsatımız oldu. Bu doğrultuda desteğini bizlerden esirgemeyen başta İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu olmak üzere  Pendik Belediye Başkanımız  Ahmet Cin’e çok teşekkür ediyoruz.” Dedi.

Haber/ Hatice ODABAŞ

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.