• BIST 9079.97
  • Altın 2306.479
  • Dolar 32.3199
  • Euro 35.0359
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

HALKA ÜCRETSİZ DAĞITILACAK PATATES VE SOĞANLAR TUZLA'YA ULAŞTI

HALKA ÜCRETSİZ DAĞITILACAK PATATES VE SOĞANLAR TUZLA'YA ULAŞTI
İstanbul Valiliği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda patates ve soğan üreticilerine destek olunması için TMO'dan alımı yapılan patates ve soğanları Tuzla'ya ulaştığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile patates ve soğan üreticisine destek olmak amacıyla Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından alımı yapılan ürünler ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz olarak dağıtılıyor.

İstanbul’da 164 bin haneye dağıtımı yapılacak ürünler, Tuzla’ya ulaştı. İstanbul Vali Yardımcısı Özlem Gevrek Bozkurt, Tuzla Kaymakamı Ali Akça, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca ve İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nihal Tehnova, Niğde ve Nevşehir’den ilimize ulaşan tırları karşıladı.

Vali Yardımcısı Bozkurt Gevrek, ürünlerin dağıtımı ile ilgili yaptığı basın mensuplarına yaptığı açıklamada; “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ile patates ve soğan üreticimize destek olmak amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığımıza bağlı Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından alımı yapılan ürünler, ihtiyaç sahibi ailelerimize ücretsiz olarak dağıtılmaktadır.

Bu kapsamda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızca İstanbul’umuzda belirlenen 164.000 haneye yardım yapılması planlandı.

İstanbul Valiliğimizin Koordinasyonuyla, 39 İlçe Kaymakamlığımızın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, bu yardımların ulaştırılacağı ihtiyaç sahibi ailelerimizi belirlediler.

İlimize gelen araçları Tuzla ilçemizdeki bu alanda karşılıyoruz. Niğde ve Nevşehir’den patates yüklenen 10 tırdan 4’ü şu an ilimize ulaşmış bulunuyor. Diğer 6 aracı da gün içerisinde bekliyoruz.

Bu ürünleri Anadolu Yakasındaki 10 ilçemize (Adalar, Ataşehir, Kartal, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sultanbeyli, Şile, Tuzla ve Ümraniye) dağıtıyoruz.

İlimize yapılacak sevkiyatları, hemen kaymakamlıklarımızca tahsis edilen dağıtım araçlarına naklediyor ve süratle sevk ediyoruz. İhtiyaç sahibi her haneye (10 kilo kuru soğan ve 20 kilo patates paketi olarak) ulaştıracağız.” değerlendirmelerinde bulundu.

Vali Yardımcısı Bozkurt Gevrek, devletimizin; çiftçinin ve yardıma muhtaç vatandaşların her zaman yanında olduğunun güzel bir göstergesi olan bu hizmetin hayırlı olmasını dileyerek konuşmasını tamamladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.