• BIST 8779.01
  • Altın 2237.934
  • Dolar 32.3378
  • Euro 35.0669
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

İSTANBUL'DA NORMALLEŞME NASIL OLACAK?

İSTANBUL'DA NORMALLEŞME NASIL OLACAK?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrasında Türkiye genelinde alınan kademeli normalleşme kararlarını açıkladı. Açıklanan normalleşme kararları sonrasında İstanbul'da yurttaşların uyacakları kurallar da netleşmeye başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan koronavirüste 'Yeni Kontrollü Normalleşme Süreci' kararlarını açıkladı. Buna göre tüm iller; düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olmak üzere dört kategoriye ayrıldı.

Kısıtlamalar da bu ayrıma göre yeniden şekillendirildi. İstanbul ise yüksek riskli grupta yer alırken, megakentte yaşayanlar alınan normalleşme kararları sonrası neleri yapmanın serbest nelerin yasak olduğunu araştırmaya başladı. İşte İstanbulluların merak ettiği sorunun yanıtı.

KAFE VE RESTORANLAR HİZMETE AÇILDI

Esnafın aylardır beklediği restoran ve kafeler belirli şartlarla açıldı. Yüksek risk grubunda bulunan İstanbul'da mekanlar; belirlenen kapasite oranlarına göre 07.00-19.00 saatleri arasında faaliyet gösterecek. Yüzde 50 kapasite sınırlaması oranı uygulanacak mekanlarda bulunabilecek masa-koltuk sayısı ve aynı anda bulunabilecek azami kişi sayısı tespit edilecek. Bu risk gruplarındaki yeme-içme yerleri 19:00-21.00 saatleri arasında paket servisi veya gel-al şeklinde, 21.00-24.00 saatleri arasında ise sadece paket servis şeklinde hizmet verebilecekler. Müşterilerden HES kodu istenecek.

İSTANBUL'DA CUMARTESİ KISITLAMASI KALDIRILDI

Yüksek riskli illerden olan İstanbul'da sadece pazar günü hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Cumartesi kısıtlama olmayacak. 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlara uygulanan sokak kısıtlamasında ise değişiklikler yapıldı.

65 YAŞ VE 20 YAŞ ALTI SOKAĞA ÇIKABİLECEK

İstanbul'da 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı vatandaşlar için getirilen sokağa çıkma süreleri 3 saatten 4 saate yükseltildi. 65 yaş ve üzeri vatandaşlar 10.00-14.00 saatleri arasında, 20 yaş altı çocuklar ve gençler ise 14.00-18.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek.

NİKAH VE DÜĞÜNLER 50 KİŞİYİ GEÇMEYECEK ŞEKİLDE YAPILACAK

Şehirde nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler; kişi başına minimum 8 metrekare alan ayırmak, katılımcı sayısı 50'yi geçmemek ve 1 saatle sınırlı olmak üzere yapılabilecek.

8.VE 12. SINIFLAR YÜZ YÜZE EĞİTİME GEÇECEK

Milyonların merakla beklediği yüz yüze eğitimin İstanbul'da nasıl sürdürüleceği de netleşti. Türkiye'nin tamamında okul öncesi, ilkokul, 8. ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitime geçilecek. İstanbul'da; ortaokullar uzaktan eğitime devam edecek; liselerde ise yüz yüze sınavlar yapılabilecek.

HAFTA İÇİ GECE SOKAĞA ÇIKMAK YASAK

İstanbul'da haftanın her günü saat 21.00 ile 05.00 saatleri arasında sokağa çıkmak yasak.

HALI SAHA VE YÜZME HAVUZLARINA GİTMEK YASAK

Bunların dışında halı saha ve yüzme havuzları İstanbul'da kapalı kalmaya devam edecek. Genel Kurullar 300 kişiye kadar kapasite ile yapılabilecek. Kamu kurumları normal işleyişlerine, saatlerine geri dönecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.