• BIST 9675.18
  • Altın 2491.32
  • Dolar 32.589
  • Euro 34.839
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK'TAN ''OKULLAR AÇILMASIN'' DİYENLERE SERT CEVAP

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK'TAN ''OKULLAR AÇILMASIN'' DİYENLERE SERT CEVAP
31 Ağustos'ta okulların açılacak olması başta veliler olmak üzere bilim kurulu üyeleri ve yurttaşları'da endişeye sevk ediyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Twitter'da okulların açılmaması ile ilgili yapılan paylaşımlara tepki göstererek açıklama yaptı.

Ziya Selçuk sosyal medya üzerinden yapmış olduğu açıklamasında;Okullar açılmasın.” demek; maskesiz sokağa çıkmak, mesafesiz yaşamak ve hiçbir tedbiri umursamamak kadar basit. Dışarıya adım atan herkes, 18 milyon öğrencinin sorumluluğunu omzunda hissetmek zorunda... Lütfen, tedbir alalım''ifadelerini kullandı.

Bilim Kurulu Üyesi Prof.Dr.Mehmet Ceyhan ise okulların kesin açılması halinde açma kapama kriterlerinin belirlenmesi gerektiğini ifade ederek;

'Okullar açılacaksa kesin kararlı olunmalı ve açma-kapama koşulları kesin kriterlerle belirlenmelidir: 1) Biz günlük minimum 100.000 test yapmalıyız. Pozitif oranı % 2’yi geçerse bölgesel veya ülke çapında okulları kapatmalıyız. New York şehri rehberi örnek alınabilir''dedi.

MEB Bakanı Ziya Selçuk'un okulların açılması ile ilgili yapmış olduğu sosyal medya paylaşımlarına bir çok kişi destek verirken bazı yorumcular ise okulların kapanmasının doğru olacağı paylaşımlarda bulundular.İşte o paylaşımlardan bazıları;

Celal Eren Çelik

Büyük risk varken turizm sektörünün önü açılır,Turizm Bakanı ülkenin en büyük tur şirketi sahibidir.Hastaneler tam kapasite çalışmaya başlar,Sağlık Bakanı hastaneler zincirine sahiptir.Risk giderek artarken okullar açılacak diye tutturulur,Milli Eğitim Bakanı özel okul sahibidir.

tıpçıamadeğil06·

Yatarak ders dinleyen sınavlara başkalarının yardımıyla giren kesim açılmasın okullar virüs kaparız diyor. Tatil köylerinde kafelerde beachlerde olan da biz değiliz diyor şu görsellerde ki kalabalığı kim oluşturuyor o zaman 65 yaş üstümü geçin Allah aşkına #yokuniversiteleriacın

Umarım okulları özel okullar para kazansın diye açmiyorsunuzdur. Bu durumda açılsa bile en fazla iki hafta açık olacak gibi görünüyor.

Sezin sweet but psych

Okullar açılmasın ama şu partileriniz, tatilleriniz de yapılmasın. Gün geçtikçe hasta sayısı çoğalıyor ama kimsenin umurunda değil, ben dışarıya bir kez çıktım bu normalleşme sürecinde ve ortalık manyaklarla dolu herkes çok dikkatsiz okullarında farklı olacağını sanmam.

deryacım

@deryatwits

Okullar açılmasın çok riskli diyen öğretmen tayfa beach party’de drink aldınız bütün bayram gördüm instagramda, çatır çatır çalışacaksınız, yok öyle bedavadan para yemek

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.