• BIST 9079.97
  • Altın 2323.68
  • Dolar 32.3605
  • Euro 34.9265
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

NEBİL ÖZGENTÜRK'TEN RIFAT ILGAZ EĞLENCELİ ÇOCUK KÜTÜPHANESİN'NE ZİYARET

NEBİL ÖZGENTÜRK'TEN RIFAT ILGAZ EĞLENCELİ ÇOCUK KÜTÜPHANESİN'NE ZİYARET
Nebil Özgentürk'ten Rıfat Ilgaz Eğlenceli Çocuk Kütüphanesi'ne Ziyaret

Yazar, gazeteci ve belgesel film yönetmeni Nebil Özgentürk, Kartal Belediyesi tarafından öğrencilere kitap okumayı sevdirecek eğlenceli bir kütüphane ortamı yaratmak amacı ile açılan Rıfat Ilgaz Eğlenceli Çocuk Kütüphanesi’ne bir ziyaret gerçekleştirerek Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ile bir araya geldi.

2-570.jpg

Özgentürk’e kütüphaneyi gezdirerek bilgilendirmede bulunan Başkan Gökhan Yüksel, konuğu ile çocuklara yönelik projelerini paylaştı.

Özgentürk’e 3 katlı kütüphanenin; kitap okuma, sanat atölyesi, drama müzik ile bilim ve satranç alanlarını gezdirerek kütüphanenin; mimarisi, bahçesi, çevre düzenlemesi ve sahip olduğu kitaplar ile Türkiye’de ilkler arasında yer aldığını belirten Başkan Gökhan Yüksel, burada her yaştan Kartallı çocuğun; örgün eğitim dışında beceri ve gelişimlerini eğlenceli bir ortamda, kolay bir öğrenme modeliyle ve ücretsiz bir şekilde desteklediklerini söyledi.

3-463.jpg

Kartal'daki okullarda ve Kartal Belediyesi'ne bağlı kreşlerde eğitim gören çocuklara yönelik okuma saatleri ve eğlenceli aktiviteler düzenlediklerini ifade eden Başkan Gökhan Yüksel, "Bütün okullardaki öğrencilerin okuma saatlerini burada yapmalarını sağlamaya çalışacağız. Bir sıralama ile kitap okuma saatlerinde, miniklerimizi eğlenceli kütüphanede misafir edeceğiz. Kartallı çocuklarımıza güzel bir kütüphane armağan ettiğimize inanıyorum. Özellikle çocuklara yönelik eserleri ile Türk yazın dünyasının çok önemli isimlerinden Rıfat Ilgaz’ın adını yaşatmak ve genç kuşaklara tanıtmak amacı ile kütüphanemize ‘Rıfat Ilgaz Eğlenceli Çocuk Kütüphanesi’ adını verdik. Böyle önemli bir kütüphaneyi Kartal’a kazandırdığımız için çok mutluyuz.” Dedi.

Çocuklara yönelik böylesine önemli bir projenin hayat bulmasından ve Rıfat Ilgaz adının bu kütüphanede yaşatılmasından dolayı oldukça heyecanlandığını söyleyen Nebil Özgentürk, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel'e ziyareti sırasındaki misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti. Çocuklara yönelik projelere devam edeceklerini söyleyen Başkan Yüksel, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Özgentürk'e desteklerinden ve ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.