• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C

PENDİK KAYMAKAMI DR.HÜLYA KAYA;''EN BÜYÜK MOTİVASYON KAYNAĞIM İNSANA DOKUNMAK''

PENDİK KAYMAKAMI DR.HÜLYA KAYA;''EN BÜYÜK MOTİVASYON KAYNAĞIM İNSANA DOKUNMAK''
Pendik'in ilk kadın Kaymakamı olarak göreve gelen ve Pendik'te halkla bütünleşerek çalışmalar yapmasıyla öne çıkan Pendik Kaymakamı Dr. Hülya Kaya gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.

Pendik'te göreve geldiği günden bu yana gerek pandemi, gerekse halkın içinde yer alarak özellikle kadınlara ve çocuklara yönelik projelerle fark yaratan çalışmalara imza atan Pendik  Kaymakamı Dr. Hülya gazetemize önemli değerlendirmelerde bulundu. 

Kaymakam Hülya Kaya; Pendik'te göreve geldiği günden bu yana Anadolu insanının sıcaklığı ve içtenliğini  derinden hissettiğini vurgulayarak Pendik halkıyla derin bir bağ kurduğunu söyledi.

Dr. Hülya Kaya; mesleği seçmesinin en büyük nedeninin insana dokunmak olduğunu ifade ederek bir ilçede mülki amir olmakla birlikte  o ilçeye ait olduğunu hissetmenin o ilçenin kadınına ve çocuğuna dokunmanın Kaymakam için büyük bir  başarı olduğunu belirtti.

Özgür İstanbul Gazetesi; Kaymakam Olmanızda en Önemli Etken Nedir?

Dr. Hülya Kaya;'Kadınların da Her Alanda Başarılı Çalışmalar Yapabileceğini İspatlamak En Büyük Misyonum'

En büyük motivasyon kaynağım insana dokunmak. Bir ilçede mülki amir olmak, kendini o ilçeye ait hissetmek, o ilçenin kadınına ve çocuğuna, dolayısıyla o ilçede ki bir aileye dokunmak büyük bir başarıdır bir kaymakam için. Yaşadığım topluma ve çevreme olumlu yönde bir katkı sunmak, kadınların da her alanda başarılı çalışmalar yapabileceğini ispatlamak en büyük misyonum.

pendik-kaymakami-dr-hulya-kaya.jpg

Bu amaca ulaşmak için kadınların iş gücüne ve karar mercilerine katılımını çok önemsiyor ve elimden geldiğince her görev yaptığım yerde kadının istihdamda payını artırmak için özel projeler yürütüyorum. Pendik’te de bu nokta da hazırladığımız bir projemiz var.

Pendik’in İlk Kadın Kaymakamı Olarak  Görev Yapmanız Bölgede Nasıl Karşılandı?

Dr. Hülya Kaya;' İlk Günden İtibaren İlçe İnsanları İle Aramızda Çok Güçlü Bir Bağ Oluştu'

Pendik’te başladığım ilk günden itibaren Anadolu insanımızın sıcaklığını ve samimiyetini en derin şekilde hissettim ve bu sebeple ilçemiz insanları ile aramızda çok güçlü bir bağ oluştu. Onlar beni, ben onları çok uzun zamandır tanıyor gibiyiz. Bu uyum hepimizin hoşuna gidiyor.

Bu sıcak ve samimi başlangıcı, hem daim taze tutmak, arada ki mesafeyi ortadan kaldırmak için elimden gelen gayreti gösteriyorum. Esnaf ve komşu ziyaretlerimiz ile, insanımızın bize gelmesine gerek kalmadan, mümkün mertebe ben onlara ulaşmaya çalışıyorum.

Bu arada sosyal medyayı da çok aktif şekilde vatandaş ile ilişkilerde kullanmaya çalışıyoruz. Vatandaşımız her kanaldan bize rahatlıkla ulaşabiliyor. Bazen isteyip alamadığı kızı anlatan var, bazen yaşadığı mağduriyetleri. Hepsiyle tek tek irtibata geçiyoruz. Sonucun teşekkürle bitiyor olması da bizi çok mutlu ediyor.

Pendik’te Covid-19 Salgınıyla İlgili Yeterli Denetimler Yapılmakta mıdır?

Dr. Hülya Kaya;'Pendik ve İstanbul Genelinde Hedefimiz Mavi Kategori'

Pendik’te ve tüm İstanbul genelinde hedefimiz Mavi Kategori. Tüm denetimlerimiz hız kesmeden devam ediyor. Hafta içi ve hafta sonu sık sık denetim halindeyiz. İnsan sağlığının bir başka insan tarafından hiçe sayılmasına sıfır tolerans ilkesi ile yaklaşıyoruz.

Bir kişinin hatası bütün bir topluma mal oluyor. İçinde bulunduğumuz zaman böyle bir zaman. Pendik’te bu bilinç oturmuş durumda. Denetimlerimizde de sık sık görüyorum ki, büyük bir hassasiyetle ve ciddiyetle esnafımız ve ilçe insanımız tarafından maske, mesafe ve temizlik kuralı oturmuş durumda.

Pendik’te Kadınlara ve Çocuklara Yönelik ne tür Projeleriniz Olacak?

Dr. Hülya Kaya;'Potansiyeli Olan Kadınlarımızın Ürünleri Pazarlamalarına Yardımcı Olmak İstiyorum'

İlk olarak, bir kadın yönetici olarak hem kadın hem çocuk hem de dezavantajlı durumda bulunan hemşerilerimize odaklanıp, mevcut sorunların çözümüne katkıda bulunmak istiyorum. Bu nokta da kadınların girişimciliğinin artırılması ve ürettikleri ürünleri satabilmeleri için kendilerine teknik destek ve tasarım desteği vermek istiyoruz.

Potansiyeli olan kadınlarımızı bir çatı altında toplayıp, ürettikleri ürünleri e-ticaret platformları üzerinden pazarlamalarına yardımcı olmak istiyorum. Şuna gönülden inanıyorum ki üreten ve aile ekonomisine katkıda bulunan bir kadın hem çocuklarına rol model olacak hem de ailesi ve çevresiyle iletişimini güçlendirecektir.

2-632.jpg

Dr, Hülya Kaya;'Gençlerimize ve Yaşlılarımıza Yönelik Çok Güzel Projelerimiz Var'

İkinci olarak, dezavantajlı durumda bulunan çocuklarımız, gençlerimiz ve yaşlılarımız ile ilgili çok özel projelerimiz var. Amacımız onların yaşamında yalnız olmadığını, her daim yanında olduğumuz  hissettirmek. Üçüncü olarak ise gençlerimiz arasında hızla yaygınlaşan bağımlılık ile mücadele amacıyla bir merkez oluşturuyoruz. Bu merkezin amacı sorunu disiplinler arası bir yaklaşım ile ele alarak,  tedavi sürecinde ki gençlerimizi her aşamada takip ve destekleyerek maksimum başarıya ulaşmayı hedefliyoruz.

Dr. Hülya Kaya;' Pendik Belediyemiz İle Ortak Bir Proje Üzerinde Çalışıyoruz'

Son olarak şunu ifade etmek istiyorum ki, Pendik aynı zamanda turizm ve ticaret merkezi olabilecek bir potansiyele sahip. Pendik’in marka şehir olması için eğitimden sağlığa, güvenlikten akıllı şehir yapılanmasına kadar bu konuda Pendik Belediyemiz ile ortak bir proje üzerinde çalışıyoruz. Sloganımız  “Ne Varsa Pendik’te Var”

Pendik'li  Esnaf ve  Vatandaşlarımıza Yönelik Kaymakamlık ne tür Katkılar Sunuyor?

Dr. Hülya Kaya;'Devletimizin İmkanları Ölçüsünde Esnaf ve Vatandaşlarımıza Maddi Destek Vermeye Çalıştık'

Bize ulaşan her ihtiyaç sahibi vatandaşımızla mutlaka yakından ilgileniyoruz. Bu süreçte devletimizin imkanları ölçüsünde esnafımıza ve vatandaşlarımıza maddi destek vermeye çalıştık. Bu pandemi sürecinde ihtiyaç sahibi Pendikli hemşehrimize oluşturduğumuz gıda paketlerini ulaştırdık.

Gelecekle İlgili Planlar Yapan Gençlerimize Neler Söylemek İstersiniz? 

Gençlerimiz Pandemiyi Fırsat Görüp Girişimciliğe Açık Olmalı 

Pandemiyi bir fırsat olarak görüp, yeni dünyada kendilerine yeni bir kariyer planı yapmalarını tavsiye ediyorum. Pandemi de bize gösterdi ki dijitalleşme bizi çok farklı bir noktaya taşıyacak.

Her sektörde yenilikler bizi bekliyor. Bu kapsamda gençlerimiz pandemiyi bir fırsat olarak görüp yeniliklere ve gelişimlere açık olmalı, kendilerini geliştirmek için verilen tüm imkanları değerlendirmeli.

 

Ropörtaj/ Hatice ODABAŞ

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.