• BIST 9776.48
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C

PENDİK NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜNDEN AD VE SOYAD DEĞİŞİKLİĞİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA!

PENDİK NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜNDEN AD VE SOYAD DEĞİŞİKLİĞİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA!
Pendik Nüfus Müdürü Recep Sefi basında yer alan isim değişikliği ile ilgili gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.

Pendik Nüfus Müdürü Recep Sefi basında yer alan ve vatandaşların yanlış bilgilendirildiği konuyla ilişkin isim değişikliklerinin keyfi değil, sadece toplumda gülünç ad ve soyad değişikliği ile isimde imla hatasından kaynaklı olarak  yapıldığını söyledi. Sefi açıklamalarında keyfi olarak yapılacak olan isim değişikliğinin Mahkeme’ye başvurulması sonrasında yapıldığını belirtti.

KEYFİ İSİM DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN MAHKEMEYE MÜRACAAT EDİLMESİ GEREKİR

Recep Sefi ad ve soy adlarda yapılan değişikliklerin Kasım ayında son bulduğunu ifade ederek vatandaşların yoğun  talepleri doğrultusunda devletin bu uygulamayı 3 yıl daha geçerli olmak üzere tekrar başlattığını söyledi.

 Sefi konuyla ilgili yaptığı açıklamasında şöyle konuştu; ''İsim ve soy adı değişikliği işlemleri Kasım ayında sona erdi. Ancak Hükümetimiz vatandaşlarımızın yoğun talepleri doğrultusunda isim ve soy adı değişikliği yapılmasını 3 yıl süreyle uzattı. Vatandaşın isminde veya soy isminde harf hatası, imla hatası veya gülünç  adlar var ise vatandaşlarımız bize dilekçeyle müracaat ediyor. Biz vatandaşımızın dilekçesini alıp Kaymakamlık İdare Kurulan veriyoruz. Haftada bir toplanan İdare Kurulu kararının onayı doğrultusunda olumlu verilen kararları kütüklere işliyoruz. Ve böylelikle vatandaşımızın ismi ve soy ismi değişiyor.''dedi.

GÜLÜNÇ İSİMLERİ OLAN AD VE SOYADLARI KURUMUMUZDA DEĞİŞİYOR

''Daha önceki isim değişikliklerinde gülünç yoktu. Sadece isimde harf ve imla hatası olanlar düzeltiliyordu. Ancak yeni çıkan ve 3 yıllık olan kanunda isimlere de bu gülünç kelimesini eklediler. Bu uygulama iyi de oldu. Çünkü gerçekten değişmesi gereken isimler vardı.

Kanun gereği biz değiştiremiyorduk. İsim ve Soy isimle ilgili randevularımızı yeni almaya başladık. İsim değişikliğini beğenmeyen vatandaş buradan değişiklik yapamaz. Keyfi uygulama olduğu için Mahkemeye müracaat ederek ismini değiştirebilir. Ancak zaruri hallerde isim değişikliği Kaymakamlık İdare Kurulunun onayı sonrasında kurumumuzca yapılıyor.''dedi.

VATANDAŞLAR YIL SONU BEKLEMEDEN EHLİYETLERİNİ DEĞİŞTİRSİN

Yeni kimliklerle ilgili herhangi bir tarih yok. Ancak ehliyetlerle ilgili 01.01.2016 tarihinden önce düzenlenmiş olan eski tip sürücü belgelerinin değiştirilme süresi 31.12.2022'ye kadar uzatıldı.

PENDİK PİLOT BÖLGE SEÇİLDİ

Pendik Nüfus Müdürü Recep Sefi Nüfus Müdürlüklerinin yeni bir konsept değişikliğine giderek yeni yapılanma başlattıklarını ifade etti. Sefi Pendik’in de bu uygulama içerisinde pilot bölge olarak seçildiğini söyleyerek, konsept uygulamalarının ilkinin Pendik’ten başlatılıp daha sonrasında 81 ilde yaygınlaşacağını belirterek dizayn olarak öne çıkacak renklerin kullanılacağını belirtti. Recep Sefi Pendik Nüfus Müdürlüğü’nün 3 haftalık tadilata gireceğini belirterek kimliklerle ilgili randevuların tadilat bitene kadar alınmayacağını belirtti.

Haber/ Hatice ODABAŞ

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.