• BIST 9526.99
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 25 °C

PENDİK'Lİ ESNAFLAR İKİNCİ KARANTİNA ÖNCESİ 'GEL AL' UYGULAMASINA GEÇTİ

PENDİK'Lİ  ESNAFLAR İKİNCİ KARANTİNA ÖNCESİ 'GEL AL' UYGULAMASINA GEÇTİ
İçişleri Bakanlığı tarafından Koranavirüs tedbirleri kapmasında yayınlanan yeni genelge kuralları Pendik'te uygulamaya konuldu.Pendik sahili olmak üzere cafe ve restaurantlar içeriye müşteri kabul etmeden gel al servis hizmeti vermeye başladı.

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il geneline gönderilen yeni genelge Pendik'te uygulanmaya başladı. Pendik'te gıda ve cafe hizmeti veren işletmeler müşteri kabul etmezken gel al servis uygulamasıyla hizmet vermeye başladılar.

1-006.JPG

Yasaklar öncesinde cafe ve restaurant önlerinde konulan sandalyeler boş kalırken bir çok ünlü firma'da yasaklara uygun olarak servis hizmeti veriyor. 

Mart ayında uzun soluklu kapanış sonrasında mali dengeleri düzeltmeye çalışan esnaflar ikinci dalganın gelmesiyle maddi olarak daha zorlu bir süreçle karşı karşıya kaldı.

3-026.JPG

Görüşlerini almak için konuştuğumuz bir çok esnaf yaşanan salgın nedeniyle çok zor durumda kaldıklarını belirterek siftah dahi yapamadan işletmeleri kapatmak zorunda kaldıklarını ifade ettiler.

4-015.JPG

15 ÇALIŞANIM VAR HEPSİ BİRİNCİ KAPANIŞTA  KREDİ BORCUNA DÜŞMÜŞ

Pendik'te börekçilik yapan ve bünyesinde 15 işçi çalıştırdığını söyleyen E.A Mart ayında yaşanan ilk kapanmada tüm çalışanlarını izne gönderdiğini ifade ederek; ''Çalışanlarım bu dönemde kredi çekerek borçlanma yoluna gitmiş. 7 aylık kir borcu olan ve hala ödemeye çalışan çalışanım var. İkinci kapanış ta geldi. Bizde işletme olarak paket servisine geçtik. Çalışanlarım yeni yasaklar gündeme geldikten sonra kaygılandı haklı olarak. Bende kendilerine bu ikinci dalgada hiç kimseyi izne çıkartmadan çalıştıracağımın sözünü verdim.Ne olursa olsun kendilerini bu dönemde mağdur etmeyeceğim. Gerekirse borç harç bulup onların evine ekmek götürmesini sağlayacağım''dedi.

İşletme sahibi E. A salgının kendileri için de büyük kayıplar yarattığını ifade ederek paket servisi ile işletmeyi ayakta tuttuğunu belirtti. 

Haber/ Hatice ODABAŞ

5-012.JPG6-005.JPG7-004.JPG8-004.JPG

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.