• BIST 9693.46
  • Altın 2509.906
  • Dolar 32.5696
  • Euro 34.7707
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

PENDİKSPOR BAŞKANI MUSTAFA ŞAHİNYILMAZ;''KENDİMİZİ GARANTİYE ALMADAN İMZA  ATMAYIZ''

PENDİKSPOR BAŞKANI MUSTAFA ŞAHİNYILMAZ;''KENDİMİZİ GARANTİYE ALMADAN İMZA  ATMAYIZ''
Pendikspor Olağanüstü Genel Kurulu Yunus Emre Kültür Merkezi'nde üyelerinin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi..

Şirketleşme sürecinde yönetim kuruluna yetki verilmesi önerisi için konuşmalara Kulüp Başkanı Mustafa Şahinyılmaz ile başlandı.  

2-2-024.jpg

Şahinyılmaz şirketleşmenin uzun zamandır planda olan bir fikir olduğundan, şirketleşmeyle ilgili iyi ve kötü örnekler olduğunu ama Pendikspor örneğinde iplerin yönetimin elinde olacağını söyledi. Pendikspor'un 1 kuruş borcu olmadığını ve şirketleşme sürecinde üst lige çıkmayı hak eden Pendikspor'un hak ettiği kadroların kurulacağını söyledi.
Kürsüye gelen Pendikspor'un eski Başkanlarından Taner Aşkın söz alarak futbolun artık dünyada başka şekillendiğinden, bunun yeni yeni Ortadogu'da ve Uzakdogu'da da böyle olduğunu söyledi. Futbolun hem bir endüstri ve hem de bir eğlence aracı olduğundan ve bunun sonucunda gelinen sürecin şirketleşmeden geçtiğini bildirdi.

3-618.jpg

Pendik Kent Konseyi Başkanı ve Pendikspor eski Başkanlarından Süleyman Yılmaz ise değişen ekonomik süreçlerden bahsederek, Pendik'in İstanbul'un büyük ilçelerinden biri olduğunu geçmişte  hem Fenerbahçe'yi yendiği süreçte adını Türkiye'nin duyurduğunu ancak, bu  süreçte bu şansın iyi değerlendirilemediğini söyledi.  

MUSTAFA ŞAHİNYILMAZ;''KENDİMİZİ GARANTİYE ALMADAN İMZA  ATMAYIZ''
Mustafa Şahinyılmaz şirketleşme sürecinde Pendikspor'un menfaatlerinin korunmasına yönelik hukuki süreçleri başlattıklarını ifade ederek;"Hem bizim hem Pendik Belediyesinin hukukçulari bu konuda çalışıyor kendimizi Pendikspor'u garantiye almadan bir imza atmayız" dedi. "Bugün sadece sizden bir yetki almak istiyoruz, bu yetki bize şirketleşme için görüşme hakkı tanıyacak, sizden bu hakkı istiyorum" dedi. 

ahme-t.jpg

BAŞKAN AHMET CİN; ''PENDİKSPOR DOKUSUNA UYGUN BİR FORMÜL OLUŞTURACAĞIZ''

Konuşmaların finalinde Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin söz aldı: "Herşey konuşuldu, bugün burada inşallah Pendikspor yararına bir karar alınmasını isterim. Ben 3 tarafta da yer alan birisiyim. Pendikliyim, Pendiksporlu bir sporseverim,  Pendikspor Başkanlığı yapmış birisiyim. Ayrıca şu an Belediye Başkanıyım. Daha öncelerde bir kaç kez üst lige çıkma fırsatı için playoff oynadık.

2-ah.jpg

2. Ligde ortalarda mücadele eden bir külübüz. Geçen sezon da iyi transferler yapıldı şampiyonluk hedefi kondu ama düşmemeye oynayan bir takımla karşılaştık çünkü ekonomik olarak yetersizlikler vardı. Pendikspor Başkanı ve Pendikspor Başkanı afedersiniz bu dilencilik gibi, ricacı oluyorsunuz arkasından dolanıyorsunuz. Sponsor bulmak için reklam bulmak için uğraşıyorsunuz. Bu çok zor. Yabancı kuralından sonra yerli futbolcunun değeri arttı bu alt ligleri de etkiliyor. Federasyondan gelen para kısıtlı geri kalan bedel yöneticilerin üstüne kalıyor. Bende büyük kulüplerin şirketleşmesini bende inceledim. Hepsi birbirinden farkli, bizde Pendikspor'un dokusuna uygun bir formül oluşturacağız.

BAŞKAN AHMET CİN; ''BELEDİYE OLARAK BU İŞİ BAŞIBOŞ BIRAKIR MIYIZ?

Bu genel kuruldan yetki almadan olmaz. Başkan bunu istiyor. Kaldı ki Mustafa Başkan ve yönetimi yetki alsa bile biz belediye olarak bu işi başıboş bırakırmıyız? Tabii ki destek olacağız. Adaletten yana olmamız lazım. Kimse mağdur olmadan herkesin menfaatini koruyarak yapmalıyız. Hukukçularımız çalışıyor. Bizde sürece dahiliz, federasyon başkan danışmanımız ve bu işi bilenlerle görüşüyoruz. Senaryo yazılmış ve burada film çevriliyor gibi bakmayın, yetki alınmadan kulüp kimle nasıl görüşecek?

''HİSSE DEVRİ BİZİM ONAYIMIZ DIŞINDA YAPILMAYACAK''

Hisse devri bizim onayımız olmadan yapılmayacak şekilde, ödemelerde tüm giderleri karşılayacak şekilde ve üst lige çıkmayı hedefleyecek şekilde şartlarımız var. Bu takım üst lige çıkacak, üst lige çıkınca zaten gelir gider birbirini dengeleyecek. Pendikspor Pendik' te kalacak. Eski başkanlar ile konuyu konuştuk. Fikir alışverişi yaptık. Pendikspor Pendiklilerindir. Genel itibarı ile paydaşların olumlu görüşleri var. Pendik'in kendine özgü bir yapısı var. Konuşan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

''HERKESİN FİKRİ ASLINDA AYNI PENDİKSPOR'UN BAŞARISI''

Herkesin fikri aslında aynı, Pendikspor'un başarısı. Birlikte güçlüyüz. Burdan bir karar alıcağız, hayırlı olsun. Biz buradayız." dedi. Stadı yapmak içinde delegeler önünde söz veren başkan, üst lige hep beraber çıkacağız, bu zevki birlikte yaşayacağız şimdi buradan ne karar çıkarsa çıksın elele kolkola çıkacağız hepimiz Pendiksporluyuz dedi. 

Oylamaya geçildi. Açık oyla yapılmasına karar verildi ve oylama sonucu büyük çoğunlukla kabul edildi. 
Şirketleşme sürecinde yönetim kurulu görüşmeler yapmaya yetkiyi aldı. Alkışlar eşliğinde kürsüye gelen Pendikspor Başkanı Mustafa Şahinyılmaz teşekkürlerini iletti ve kongre sona erdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.