• BIST 9470.25
  • Altın 2488.872
  • Dolar 32.5974
  • Euro 34.7926
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

PENDİK'TE YAŞANAN ÇİRKİN PROVAKASYONA KAYMAKAMLIK'TAN AÇIKLAMA

PENDİK'TE YAŞANAN ÇİRKİN PROVAKASYONA KAYMAKAMLIK'TAN AÇIKLAMA
Pendik Fatih Mahallesi'nde bir apartmanın bahçe duvarına Alevi vatandaşlara yönelik yazılan çirkin ifadelerle ilgili Pendik Kaymakamlığı'ndan yazılı açıklama geldi.

Pendik'te Fatih Mahallesi'ndeki bir apartmanın bahçe duvarına Alevi yurttaşlara yönelik yazılan çirkin yazılarla ilgili Pendik Kaymakamı Dr.Hülya Kaya'dan açıklama geldi. Kaya olayla ilgili geniş çaplı soruşturmanın başlatıldığını belirterek olayın takipçisi olacaklarını söyledi.

Pendik Kaymakamlığı tarafından yapılan basın duyurusunda şu ifadelere yer verildi;

“Pendik İlçemizin Fatih Mahallesi’ndeki bir apartmanın bahçe duvarına yazılan, Alevi vatandaşlarımıza yönelik çirkin ifadelerle ilgili olarak Kaymakamlığımızca yerinde yürütülen araştırma ve soruşturma kapsamında, mahalle sakinleri ile görüşülmesi neticesinde fail ya da faillerin bulunması için hassas ve geniş çaplı bir çalışma yürütülmektedir.

Fatih Mahallesi sakinlerimiz ile yapılan görüşmede “bugüne kadar herhangi bir olumsuz durumun yaşanmadığı, mahalle sakinlerinin uyum ve huzur içinde yaşadığı ve bu yakın zamanda uyumu bozacak bir olayın gerçekleşmediği” ifade edilmiştir. Suç niteliği taşıyan yazı derhal Cumhuriyet Savcılığı’na iletilmiş, Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı, görgü tanıklarının beyanlarının alınması, kamera kayıtlarının incelenmesi ve olay hakkında adli sürecin başlatılması talimatını vermiştir.

Milli birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi ve huzurumuzu bozmayı hedefleyen bu olay hepimizi derinden üzmüştür. Bu olayın kim ya da kimler tarafından yapıldığının tespiti için bölgede geniş kapsamlı çalışmalar yürütülmektedir. Dili, dini, ırkı ve mezhebi ne olursa olsun bütün vatandaşlarımız eşittir ve bizler için değerlidir. Pendik Kaymakamlığı olarak konunun yakın takipçisi olacağız. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.