• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

TAMGA ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE ANLAŞMA İMZALADI

TAMGA ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE ANLAŞMA İMZALADI
Ankara Büyükşehir Belediyesi doğal afetlerde TAMGA ile iş birliği yapacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, TAMGA Uluslararası Arama Kurtarma ve Yardım Derneği ile iş birliği protokolü imzaladı. Protokol kapsamında olası deprem, sel ve afet dönemlerinde ortak çalışmalar gerçekleştirilecek.

Doğal afet olaylarına daha hızlı müdahale edilebilmesi amacıyla Ankara İtfaiyesi, TAMGA Uluslararası Arama Kurtarma ve Yardım Derneği ile iş birliği protokolü imzaladı.

Ankara İtfaiyesi Merkez İstasyonu’nda gerçekleştirilen protokol imza törenine, İtfaiye Daire Başkanı Salih Kurumlu ile TAMGA Uluslararası Arama Kurtarma ve Yardım Derneği Genel Başkanı Yağız Kızılkaya ve arama-kurtarma ekipleri katıldı.

Sahada güç birliği

Protokol kapsamında olası doğal afetlerde ekiplerin birlikte hareket etmesi kararlaştırılırken, eğitim ve tatbikatlarda da koordineli çalışma prensibi benimsendi.

Ankara İtfaiyesi ve TAMGA Uluslararası Arama Kurtarma ve Yardım Derneği bundan sonra can ve mal güvenliği konusunda gerçekleştirilecek ortak eğitimlerde de karşılıklı bilgi ve tecrübelerini paylaşacak.

Özellikle olası afetlerde güçleri birleştirmenin en doğru hareket olacağını ve edinilen tecrübeleri birbirleriyle paylaşmanın hayat kurtarmada kilit rol oynayacağını vurgulayan TAMGA Uluslararası Arama Kurtarma ve Yardım Derneği Genel Başkanı Yağız Kızılkaya da, “Burada bir arada olmamızı sağlayan Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a şükranlarımı sunuyorum. Bu protokoldeki anlaşma, milletimizin ve diğer bütün canlıların zor zamanlarında bir arada sahada mücadelesini oluşturan bir protokoldür. Genç gönüllü kadromuz İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan alacağı eğitimlerle sahada daha tecrübeli davranacaklardır” dedi

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.