• BIST 9524.59
  • Altın 2489.882
  • Dolar 32.5225
  • Euro 34.7073
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

TCDD İTİRAZ ETTİ MARMARAY'DA AKTARMA KALDIRILDI

TCDD İTİRAZ ETTİ MARMARAY'DA AKTARMA KALDIRILDI
Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından vatandaşların tek biletle yolculuk etmesi için 9 aydır uygulamaya konulan Marmaray aktarma indirimi TCDD'nin itirazı sonucunda kaldırıldı.

 

İBB'nin geçtiğimiz hafta UKOME'ye getirdiği Marmaray aktarma indirim teklifi merkez yönetim temsilcilerin oy çokluğu ile reddedildi.

UKOME'DE REDDEDİLDİ 

İBB Ulaşım Daire Başkanlığı; yolculukların tek biletle sağlanması ve vatandaşların ulaşımının en ekonomik şekilde sağlanması amacıyla, Marmaray hattının aktarma almaya devam etmesi konusunu, 26 Kasım'da UKOME gündemine taşıdı. Ancak yapılan oylama sonucunda, İBB temsilcilerinin dışında kalan merkezi yönetim temsilcilerinin oyu ile Marmaray hattında “aktarma alır” uygulamasının reddine karar verildi.

VATANDAŞ 7 TL ÖDEMEK ZORUNDA KALACAK

Yarından itibaren Marmaray’da seyahat eden İstanbullular, ne kadar durak gittiği fark etmeksizin 7 lira ücret ödeyecek. Marmaray’dan sora metro ve otobüs gibi diğer toplu ulaşım araçlarında yapılan yolculuklarda ise aktarma indirimi devam edecek.

UYGULAMA YARINDAN İTİBAREN BAŞLIYOR

Bugün sona erecek 'aktarma alır' uygulamasıyla, Marmaray’a aktarma yapan tam İstanbulkart kullanan bir vatandaş, 3,50 TL metro ücreti ödedikten sonra 3,50 TL daha ücret ödeyerek yolculuğunu Marmaray Hattı’nda ne kadar durak gittiği fark etmeksizin 7,00 TL toplam ücretle tamamlıyordu Seyahat 3,50 TL daha ucuza yapılabiliyordu.

HUKUKİ SÜREÇ DEVAM EDİYOR

Marmaray’ın aktarma sistemine dahil edilmesinin hemen ardından 19 Şubat 2020 tarihinde merkezi yönetimin yayınladığı genelge ile UKOME’nin üye sayısında değişiklik yapılarak, İBB’nin çoğunluk oyu elinden alınmıştı. Bu karar da İBB tarafından mahkemeye taşındı ve hukuki süreç takip ediliyor

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.