• BIST 9530.47
  • Altın 2473.305
  • Dolar 32.4969
  • Euro 34.7695
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C

TTB'DEN FAHRETTİN KOCA'YA KORANAVİRÜS YANITI;''GERÇEKLERİ GİZLEDİNİZ''

TTB'DEN FAHRETTİN KOCA'YA KORANAVİRÜS YANITI;''GERÇEKLERİ GİZLEDİNİZ''
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın'' her vaka hasta değildir,testi pozitif çıkıp semptom göstermeyenler var''açıklamasına TTB'den sert tepki geldi.TTB sosyal medyadan Koca'ya yanıt vererek'' vakaları gizlediniz ve salgının yayılmasına neden oldunuz denildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca CHP Milletvekilleri başta olmak üzere Koranavirüs vaka sayılarının gerçeği yansıtmadığı sözleri üzerine açıklamalarda bulundu. Bakan Koca Koranavirüs tanısı taşıyan her hastanın hasta olmadığı sözleri üzerine TTB sosyal medya üzerinden Fahrettin Koca'ya tepki gösterdi.

TELEGRAPH; TÜRKİYE'DE ENFEKSİYON SAYISI RESMİ SAYININ 20 KATI FAZLA

Türkiye'de vaka sayılarının gizlendiği iddiaları uluslararası kamuoyunda  yankı buldu.  İngiltere’nin çok okunan gazetelerinden Telegraph da iddialara geniş yer ayırdı. Gazetenin Türkiye muhabiri James Rothwell imzalı haberde, “Türkiye’deki corona virüsü enfeksiyon sayısı resmi sayının 20 katı daha fazlaymış” başlığı kullanıldı.

TTB;SÜRECİ ŞEFFAF YÜRÜTEMEDİNİZ GERÇEKLERİ GİZLEDİNİZ

TTB Sağlık Bakanlığı'nın süreci şeffaf yürütemedğini belirterek;''Fahrettin Koca, belirti göstermeyen ama testi pozitif çıkan vakaların günlük açıklanan tabloda yer almadığını açıkladı. 6 aydır bunu söylüyorduk. Süreci şeffaf yürütmediniz. Gerçekleri gizlediniz. Salgının yayılmasına engel olmadınız''dedi.

BAKAN KOCA;HER VAKA HASTA DEĞİLDİR 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamasında şu sözlere yer vermişti;“Her vaka hasta değildir, testi pozitif olup semptom göstermeyen var. Bunlar çoğunluğu oluşturuyor. Tespit ve izole edilemezlerse salgının büyümesine yol açarlar. Bu kişilerin testleri izole edildiklerinde ortalama bir hasta sonra negatif çıkmaktadır. Asemptomik Koronavirüs pozitifleri sürecin birinci dereceden sorunu görmek, mart ayında kalmış demektir. Basitçe bilmemiz gereken diğer şey, semptom gösteren kişilerin taşıyıcı olduğu gerçeğidir.”dedi.

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.