• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

TUZLA'DA KADIN KONULU ŞİİR YARIŞMASINDA DERECEYE GİRENLER AÇIKLANDI

TUZLA'DA KADIN KONULU ŞİİR YARIŞMASINDA DERECEYE GİRENLER AÇIKLANDI
Tuzla Belediye Başkanı Dr.Şadi Yazıcı Kadın Koordinasyon Merkezi tarafından düzenlenen kadın konulu şiir yarışmasında dereceye giren eserleri açıkladı.                    

 

“ Bir kadın herkesten evvel uyanıp perdeleri açtığında,

Ocağa çaydanlığı koyup altını yaktığında,

Hadi uyan diye sevgi ile çağırdığında,

Dünya, rutinin şefkatli kollarında güzelleşir.”

                                                                              Zeynep Mercan Demir

 

Sosyal sorumluluk günümüz belediye hizmetlerinin özünü oluşturur. Sosyal belediyecilik çalışmaları merkezine insanı alan ve duyguları, gereksinimleri özümseyen projelerle sosyal hayatı önemseyen bir fikirle hareket eder. 

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın, merkezi insan olan, nesilden nesile kalıcı eserler bırakan hizmetlerimizden birisi dediği, Kadın Koordinasyon Merkezi tarafından düzenlenen, “Kadın” konulu şiir yarışmasında dereceye giren eserler açıklandı. 

Anne ve çocukların aynı anda ve aynı çatı altında eğitim aldığı AÇEM merkezleri ve Kadın Koordinasyon merkezlerimizde, çocuklara ve annelere eğitici ve öğretici çalışmalarla hizmet verirken el sanatları, müzik, bilgisayar, aksesuar tasarım ve benzeri birçok farklı konularda da kurslar vermektedir. Kursların yanı sıra, tiyatro, edebiyat, fotoğrafçılık ve şiir gibi konularda da kursiyerlerin çalışmalar yapabildiği AÇEM ve Kadın Koordinasyon merkezleri, özü Kadın olan şiirleri ve yetenekli şairleri bir araya getirdi. 

Dereceye giren şiirlerin Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı tarafından canlı yayında duyurulduğu etkinlik, katılımcılarında destekleri ile yenilerinin düzenlenmesi içinde ilham verdi. 

Şiirler ile arasında özel bir bağ olduğunu ve gençlik yıllarından beri şiirler kaleme aldığını da söyleyen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “ Şiir ve kadın, kalem ve kağıt kadar birbirini tamamlayan ve birbirine yakışan iki ayrı değerdir. Bir şiir sever olarak şairlerimizi ve özellikle kadın şairlerimizi yürekten destekliyor, kendilerine canı gönülden teşekkür ediyorum.

Eğitimin ana unsuru üreten nesiller yetiştirmektir. Anneler ve çocukların birlikte eğitim aldıkları AÇEM ve Kadın Koordinasyon Merkezleri bayanlar için bir sosyal nokta olma özelliği ile beraber, öğrenen ve üreten çocuklar ile yeteneklerini geliştiren anneler için çalışmaya devam ediyor. Şiir ve edebiyat konusunda çalışmalar olması, mutluluk verici. Bu tür yarışmalarda kaybeden olmaz. Şiirler kaybolmaz. Bu vesile ile katılan herkese teşekkürler ederken dereceye giren eser sahiplerini de kutluyorum.” Sözleriyle katılımcılara teşekkür etti. 

AÇEM ve Kadın Koordinasyon merkezlerinde yürütülen çalışmalar uzaktan eğitim ve söyleşi çalışmaları ile öğrencilere ve annelerine ulaşmaya devam ediyor. 

Yarışmada Dereceye Giren Eserler:

1.            Zeynep Mercan Demir  Hayatın Neşesi Kadın

2.            Rasim Beyan                     Kadın

3.            Hatice Öztürk                    Kadın Hayattır

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.