• BIST 9137.21
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

TUZLA'NIN GURURU OLAN ÖĞRENCİLERE BAŞKAN YAZICI'DAN ÖZEL DESTEK

TUZLA'NIN GURURU OLAN ÖĞRENCİLERE BAŞKAN YAZICI'DAN ÖZEL DESTEK
TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında 2019 yılından itibaren, TÜBİTAK tarafından ise 2005 yılından itibaren düzenlenen Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları tamamlandı.


 Trabzon’dan İstanbul’a yarış için gelen Enerji Teknolojileri Topluluğu 3 dalda ödül aldı. Başkan Yazıcı, Enerji Teknolojileri Topluluğu’na yarış öncesinde Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı içerisinde bulunan yarış pisti ve Bilim Merkezi’ni tahsis etti. Burada 1 ay boyunca aracını test eden ve araç geliştirmelerini tamamlayan öğrenciler, şampiyonluklarını Başkan Yazıcı ile kutladılar.

2-822.jpg

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında 2019 yılından itibaren, TÜBİTAK tarafından ise 2005 yılından itibaren düzenlenen Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları geçtiğimiz hafta tamamlandı. Yarışlara Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde katılan Enerji Teknolojileri Topluluğu 3 dalda ödül alarak tamamladı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, yarış için Trabzon’dan İstanbul’a gelen öğrenci topluluğuna, yarış hazırlıklarını tamamlamaları için Türkiye’nin en fonksiyonel parkı olan Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı’nda bulunan yarış pistini ve Bilim Evi’ni tahsis etti. Burada 1 ay kampa giren öğrenciler, Başkan Yazıcı’ya şampiyonluk sözü verdiler. Enerji Teknolojileri Topluluğu, Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları’nda 3 dalda ödül alarak Başkan Yazıcı’ya verdikleri sözü tutarak şampiyon oldukları araçlarını Başkan Yazıcı’ya getirdiler. Başkan Yazıcı ve öğrencilerin bir araya gelmesi keyifli anlara sahne oldu.  

“HER GENCİMİZİN İSTEYİNCE NELER BAŞARABİLECEĞİNİ GÖSTEREN BİR ÇALIŞMA”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,” Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin teknoloji takımını gördük. Bilgisayar, Elektronik Mühendisi arkadaşlarımız bazı çalışmalarına son noktaları koyup, T3 Vakfı’nın düzenlemiş olduğu Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları’nda birincilik aldılar. Kendilerini tebrik ediyorum. Biz ne kadar destek olabildiysek kendimizi mutlu ilan ediyoruz. Başarıları bizleri çok mutlu etti. Nice güzel başarılar diliyorum. Her gencimizin, isteyince neler başarabileceğini gösteren bir çalışma oldu” dedi.

3-672.jpg

ŞANS ESERİ ŞADİ BAKANIM İLE KARŞILAŞTIK VE BİZLERE ÇOK YARDIMCI OLDU”

Enerji Teknolojileri Topluluğu’nun takım kaptanı olan Barış Koçal,” Aracımızı 2 yıldır hazırlıyoruz. Normalde geçen senede yarışa katılacaktık. Pandemi nedeniyle öğrenci sağlığını düşünerek yarışa katılmayı tercih etmedik. Aracın üzerinde yenilikler yaptık ve bu sene yarışmaya katıldık. Bunun sonucunda Türkiye Şampiyonu olduk. Yarışımız normalde Teknofest’ten ayrı bir yarıştı. Son iki senedir Teknofest ile birleşti. Uluslararası Elektrikli Araç Yarışları diye geçiyor. Biz bu dalda Türkiye’de en az yakıt ile en çok mesafeye giden aracı yapmış olduk. Aynı zamanda Yerlilik Teşvik Ödülü aldık. Bunun yanında Tanıtım Yaygınlaştırma Ödülü’nün de sahibi olduk. Yarış normalde İstanbul Park’ta olacaktı. Biz testlerimizi yapmak için Trabzon’dan İstanbul’a gelmek istedik. Buraya gelince şans eseri, tesadüfen Şadi Başkanım ile tanışma fırsatı yakaladık. Tanıştığımız zaman kendisi bizlere çok yardımcı oldu. Burada garajı ayarladı, çalışmalarımızı burada yürüttük. Burada pist var, orada testlerimizi yaptık. Son bir ayımız kendilerinin destekleri ile burada geçti. Gece gündüz burada Bilim Merkezi’nde çalışarak aracımızı hazırladık. Son testlerimizi burada yaptık ve yaşadığımız birçok problemi burada aştık” dedi.

Enerji Teknolojileri Topluluğu’nun yarış pilotu Oğuzhan Çakmak,” Şampiyonluk süreci çok zorlu oldu. İki senedir Koronavirüs sürecini atlatıyoruz. Bir aydır İstanbul’dayız. Tuzla’da aracımızı test ediyoruz. Bize şampiyonluğu getiren en önemli şeyler bir tanesi de, aracımızı test edip sorunlarını görmekti” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.