• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

YOĞUN KAR YAĞIŞI KOŞUYA ENGEL OLAMADI

YOĞUN KAR YAĞIŞI  KOŞUYA  ENGEL OLAMADI
Demokrasi şehidi, araştırmacı-gazeteci Uğur Mumcu’nun anısına düzenlenen Uğur Mumcu Anma Koşusu’nun 11. si bu yıl da Kartal Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleşti.

Demokrasi şehidi, araştırmacı-gazeteci Uğur Mumcu’nun anısına düzenlenen Uğur Mumcu’yu Anma Yol Koşusu’nun 11’incisi bu yıl da Kartal Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleşti.

2-20220123200856.jpg

Lisanslı ve amatör koşucuların buluştuğu yarış; soğuk ve kar yağışlı havaya rağmen 500’den fazla sporcunun katılımı ile Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünde başladı.

4-521.jpg

Yoğun kar yağışı koşuya engel olamadı

Kartal Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından bu yıl 11. kez düzenlenen Uğur Mumcu’yu Anma Yol Koşusu, sporseverleri bir araya getirdi.

5-297.jpg

Kartal Belediyesi’nin 29 yıl önce katledilen araştırmacı-gazeteci Uğur Mumcu’nun anısına 2010 yılından bugüne kadar her yıl düzenlendiği Uğur Mumcu’yu Anma Yol Koşusu; Büyükler Genel (20+ tüm yaşlar), Gençler (18-19 yaş) ve Yaş Grupları (35-44 yaş, 45-54 yaş, 55-64 yaş ile 65 ve üzeri yaşlar) olmak üzere 3 kategoride yapıldı. 500’den fazla sporcunun katıldığı 5 kilometrelik parkur, kıyasıya bir mücadeleye sahne oldu. Yoğun kar yağışı altına gerçekleşen yarışta ekiplerde çevrede trafik güvenliğini sağladı.

Uğur Mumcu’yu ölüm yıl dönümünde anmak ve anısını yaşatmak için düzenlenen yarışı, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları İmam Aydın, Cengiz Türkmen ve Adem Uçar’ın yanı sıra, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Efendi Argunşah, Kartal Belediyesi Meclis Üyeleri, Kartal Belediyesi Birim Müdürleri, Kartallı Mahalle Muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Kartal Belediyesi İştirak Şirketlerinin Yöneticileri, İstanbul Atletizm Hakemleri, İstanbul Atletizm İl Temsilcileri ile çok sayıda vatandaş izledi.

Sporculara madalya ve kupaları takdim edildi

Beş kilometrelik parkurda büyükler genel erkeklerde 1. Abdullah Tuğluk, 2. Halil Yaşin, 3. Mestan Turhan olurken; büyükler genel kadınlarda 1.Ezgi Kaya, 2.Fadime Ayazma, 3. Umahan Şahin oldu. Gençler 18-19 yaş erkeklerde ise 1. Ayetullah Baş, 2. Yusuf Doğangün, 3. Uğur Kemal Derin olurken, kadınlarda 1. Tuğçe Özkan, 2. Esmanur Yılmaz, 3.Ceydanur Yılmaz koşuyu tamamladı.

 “Uğur Mumcu, Cumhuriyet’in değerlerini koruyan bir demokrasi şehidi”

Koşunun ödül töreni ise Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kadınlar ve erkeklerde toplam 8 kategoride madalya verilen ödül töreninde Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen bir konuşma yapan Başkan Yardımcısı İmam Aydın, soğuk ve karlı havaya rağmen koşuya gösterilen ilginin yoğun olduğunu belirterek tüm katılımcılara teşekkür etti. Başkan Yardımcısı Aydın, Uğur Mumcu’nun bir demokrasi şehidi ve Cumhuriyet değerlerini koruyan bir aydın olduğunu, bu nedenle de hedef seçildiğini belirterek koşunun bu yönüyle yaşatılması gereken bir spor etkinliği olduğunun altını çizdi. Kazanan sporculara kupaları ve madalyaları takdim edildi.

7-133.jpg

8-094.jpg9-049.jpg10-032.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.