• BIST 8970.82
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

ZİYA SELÇUK'UN 'EN İYİ DİJİTAL AĞ' DEDİĞİ EBA SİSTEMİ ÇÖKTÜ

ZİYA SELÇUK'UN 'EN İYİ DİJİTAL AĞ' DEDİĞİ  EBA SİSTEMİ ÇÖKTÜ
Koranavirüs salgını nedeniyle EBA üzerinden eğitim alan milyonlarca öğrenci EBA'ya erişim yapamadı.Öğrenciler EBA'ya girmek için giriş yapmaya çalıştığında 'çok kalabalık' uyarısıyla karşılaştı.

Corona virüsü pandemisi sebebiyle 2020-2021 eğitim öğretim dönemi 31 Ağustos’ta uzaktan telafi eğitimiyle başladı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un en iyi dijital eğitim ağı olarak tanımladığı EBA sistemi çöktü. Öğrenciler ders almak için sisteme girdiğinde çok kalabalık uyarısı vermesi sonucu öğrenciler eğitim alamadı. Öğrencilerle eş zamanlı olarak Öğretmenler de EBA'ya giriş sağlayamadı.

Milyonlarca öğrenci bugün ders başı yapacakken Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sistemi çöktü. Öğretmen ve öğrencilerin giriş yapmak istediği sistem “çok kalabalık” uyarısı verdi. Öğretmenlerin de sisteme girememesi sebebiyle eğitim durdu.

Giriş yapılamayan sistemdeki uyarı şöyle:

* Şu an yüz binlerce öğretmen ve öğrenci EBA’da. Yoğunluk yüzünden sorun yaşamış olabilirsin. Bu süreçte EBA TV kanallarımız yanında.

* Yayın akışı içi buradan bilgi alabilirsin. İstersen hazırladığımız Eğitim takviminden günün önerilerine de bakabilirsin. En kısa sürede görüşmek üzere ifadesi yer aldı.

EBA'ya erişim sağlayamayan veliler ise sosyal medya üzerinden MEB Bakanı Ziya Selçuk'a sert tepki gösterdiler.İşte o tepkilerden bazıları;

şerife

@hem_serife

Eşimde bende sağlık çalışanıyız.Eşim saatlik izin alarak 2.sınıfa giden kızımıza dersini açmaya çalışıyor ve bilin bakalım ne oluyor? 3 saatlik dersin 1 tanesine bile giremiyorlar. Neden ? Çünkü 6 aydır böyle muhteşem bir sistem hazırlanmış.

@ziyaselcuk

#EBACanlıDers

subLiminAL

@ceLALce

49d

Pazartesi sabahı öğretmenlere bildiri gönderilip "Günde 6 Saat Eba üzerinden zorunlu ders yapacaksınız." deniliyor. Salı sabahı EBA'ya girmeye çalışan veliler bu manzaraya karşılaşıyor... Yapacağınız işi Sevsinler!!!

Nursel Gündüzalp

@GunduzalpNursel

36dEba anneleri olarak evdeki tüm elektronik aletlerden denedik olmadı birazdan tost makinasından giriş yapacağız. Çok kalabalık olacağımızı öngöremedinizmi?. Ne yaptınız bunca zaman..

f.v.z.

@5fe39ef8c37d4b2

51d

Eğitime bir sene ara verin.. Seneye her öğrenci kaldığı yerden devam etsin..Sorun Çözülsün #EBACanlıDers

@ziyaselcuk

Ferhan Demir

@ferhandemir25

EBA da aşırı yogunluk sebebiyle tikanmalar mevcutmuş Yaklaşık 1 milyon sınıf 13 milyon kullanıcı Ilk gun yoğunluğu Sistem test edilmiş oldu Umarim Biran önce alt yapı eksikliği giderilir Dersler başlamış olur

#EBACanlıDers

Betül Yıldırım

@BetlYldrm1291

1 sa

Oturmuşum kendime çocuklarımın ebaya girmesini bekliyorum. Sistem sürekli uyarı veriyor, veliler giremiyor bir ders saati bitti lütfen en Kısa zamanda çözüme kavuşsun bu durum #EBACanlıDers

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.