19 Mayıs 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara24°C

TÜRK KIZILAY PENDİK ŞUBE BAŞKANI CİHAT ASLANOĞLU YEREL BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Türk Kızılay Pendik Şube Başkanı Cihat Aslanoğlu ve Yönetimi yerel basın mensuplarıyla kahvaltı programında bir araya gelerek çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

TÜRK KIZILAY PENDİK ŞUBE BAŞKANI CİHAT ASLANOĞLU YEREL BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

07 Mayıs 2024 Salı 12:09

Esenler Mahallesi'nde bulunan Kızılay Aşevi'nde yerel basın mensuplarını ağırlayan Türk Kızılay Pendik Şube  Cihat Aslanoğlu çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Aslanoğlu; Kızılay'ın gönüllülük esasıyla çalışan köklü bir  kurum olduğunu belirterek, Pendik'te gençlerin Kızılay'a gönüllü olmaları için yeni dönemde  çeşitli aktiviteler gerçekleştireceklerini söyledi.

Aslanoglu;Türk halkı olarak yardımlaşma ve dayanışmanın en üst sırada yer alan bir millet olduğuna vurgu yaparak gençlerin Kızılay'a gönüllü olarak kazandırılması yönünde geniş kitlelerin dahil edildiği iyilik hareketini daha yaygın bir hale getireceklerini belirtti.

kizilay.JPG

Cihat Aslanoğlu Pendik Kızılay Kampı'nın amacına uygun olarak gençlerin sosyalleşmeleri ile birlikte eğitim alanları olarak değerlendirme düşüncelerinin olduğunu ancak bunun insiyatifinin ise genel merkezin kapsamında yer aldığını söyledi. 

Aslanoğlu açıklamasında Türk Kızılay Pendik Şube Başkanlığı olarak Ramazan ayı içerisinde yapmış oldukları çalışmalarla ilgili şu ifadelere yer verdi;

'' Gönüllülük esasının başrolde olduğu Pendik Kızılay geçtiğimiz Ramazan ayı içerisinde de çalışmaktan yorulmayıp emanetlerini bizlere teslim eden gönüldaşlarımızın destekleri ile ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen vatandaşlarımızın emanetlerini ulaştırmıştır. 16 Nisan'da hareket eden Gazze insani yardım gemisine 2.500 gıda kolisi temini,475 haneye 1.132,600 nt nakit yardım desteği,1500 adet 500 tl değerinde alışveriş çeki,Aşevimizden günlük 1000 kişilik yemek ve kahvaltılık malzeme dağıtımı,8 aileye toplamda 8.100 tl fidye teslimi,3 Aileye toplamda 6.500 tl fitre teslimi,66 öğrenciye 110.500 tl nakdi burs desteği,20 depremzede vatandaşımıza 2000 tl tutarında A101 market kartı teslimi,Elazığ Şehidimiz Yusuf Ataş'ın vasiyeti kapsamında Gençlik Kolları ve Yönetimimizce Ramazan Bayramı'nda ailesi ziyaret edilmiş ve lösemili oldukları belirlenen 2 kız çocuğumuza destek sağlanmak üzere harekete geçilmiştir. 

13-14-15 Nisan tarihlerinde ilçemizin güvenlik neferleri olan İlçe Emniyet Müdürlüğümüzün destekleri ile kan bağışı kampanyamızı gerçekleştirerek 169 ünite kan depolarımıza ulaşmıştır.

23 Nisan kapsamında ise devletimizin çocuklarının bulunduğu Kartal Şehit Kemal Tosun İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerini bu özel günde yalnız bırakmayarak günlük yaşama dahil olmalarına destek olmayı başardık''dedi.

1-062.JPG2-228.JPG3-188.JPG

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA