102 Yıllık Şirket İflasın Eşiğinde

102 yıllık İnci Deri'nin, borçlarını ödeyemediği için icralık olduğu iddia edildi. Şirket hakkında iflas davası açıldığı ileri sürüldü.5'i...

102 yıllık İnci Deri'nin, borçlarını ödeyemediği için icralık olduğu iddia edildi. Şirket hakkında iflas davası açıldığı ileri sürüldü.

5'i yurt dışında olmak üzere toplam 106 mağazası bulunan İnci Deri'nin, borçlarını ödemekte zorluk çektiği, yazdığı birçok çekin karşılıksız çıktığı ve şirketin icralık olduğu ileri sürüldü.

Cumhuriyet'ten Emre Deveci'nin haberinde konuya yakın kaynakların, şirketin mahkemeye yaptığı konkordato başvurusunun kabul edilmediğini ve iflas davası açıldığını bildirdiği iddia edildi.

1917 yılında temelleri atılan İnci Deri, önce üretime sonra da zincir mağazacılığa yoğunlaşmıştı. Şirket, mağazalarında ayakkabı, çanta ve ceket gibi ürünler satıyor

Konkordato rüzgârı

Yüzde 45 oranında ithal girdiye bağımlı olan ayakkabı sektörü, TL’deki değer kaybı sonucu zor duruma düşmüş ve eylül 2018’de sektörde birçok şirket mali olarak zor duruma düştüğü için mahkemelere konkordato başvurusu yapmıştı.

Ayakkabı sektöründe 1938 yılında kurulmuş köklü firma Hotiç’in ardından yine geçmişi 1948 yılına dayanan bir diğer büyük firma Yeşil Kundura da konkordato talep etmişti.

Sektördeki son durumu gazetemize değerlendiren Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği eski başkanı Hüseyin Çetin, sektörde toplam 350 bin kişinin istihdam edildiğini, ihracat yönelerek son dönemde çıkış yakaladıklarını dile getirdi.

TUZLA BİLECİK’LİLER TİYATRO 11 BULUŞTU
GÜLİSTAN DOKU SORUŞTURMASINDA YENİ GELİŞME: ARALARINDA ESKİ VALİNİN OĞLU DA DAHİL 13 KİŞİ GÖZALTINDA
RTÜK'TEN OKUL SALDIRISIYLA İLGİLİ PAYLAŞIM YAPANLARA YASAL İŞLEM UYARISI
''PenCR KAHVE'' AÇILIYOR
VELİBABA ORTAOKULU'NDAN GÖRKEMLİ SERGİ:''GELENEKTEN GELECEĞE''
ÜMRANİYE’NİN GERİ DÖNÜŞÜM GÖNÜLLÜLERİ: BÜYÜKLERDEN DOĞAYA ANLAMLI DOKUNUŞ
HATALI PARKLANMA, HİZMETİ AKSATIYOR
AK PARTİ MALTEPE'DEN SAĞLIK HAFTASI'NDA ÇIKARMA: SAĞLIK ORDUSUYLA BİR ARAYA GELDİLER
TUZLA BELEDİYESİ 2025 YILI FAALİYET RAPORU OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ
KADIN EMEĞİ VE ÇEVRE BİLİNCİ BU PAZARDA BULUŞTU