15 OCAK'A KADAR HES KODU ENTEGRE EDİLMEYEN İSTANBULKARTLAR İPTAL EDİLECEK

İBB İştiraklerinden olan BELBİM Koranavirüs tedbirleri kapsamında HES kodu almayan vatandaşların toplu taşıma araçlarını kullanamayacağını açıkladı.

15 OCAK'TA SONRA KULLANILAMAYACAK

HES kodu ile eşleştirilmemiş İstanbulkart'lar 15 Ocak'tan itibaren toplu taşımada kullanılamayacak. Eylül ayında yayımlanan İçişleri Bakanlığı genelgesi ile şehir içi toplu ulaşım araçlarında HES kodu zorunluluğu getirilmişti.

Genelge ile Covid-19 tanılı ya da temaslı kişilerin toplu ulaşım araçlarını kullanmaması amaçlanıyor.

İstanbulkart ile Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması arasında entegrasyonunun sağlanması noktasında, İBB iştiraki BELBİM ile Sağlık Bakanlığı  teknik ekipleri gerekli teknik entegrasyon çalışmalarına başladı.

KİŞİLEŞTİRİLMEMİŞ İSTANBULKARTLAR ASKIYA ALINACAK

Sağlık Bakanlığı’nca İBB’ye iletilecek olan tanısı konmuş Covid-19 taşıyıcılarının veya bu kişilerle temasta olanların kişiselleştirilmiş İstanbulkart’ları askıya alınacak. Anonim İstanbulkart’ları kişiselleştirilecek.

İstanbulkart-HES kodu eşleştirmesi için 15 Ocak son tarih olarak belirlendi. Bu tarihe kadar eşleştirmesi yapılmayan İstanbulkartlar toplu ulaşımda kullanılamayacak.

34,3 MİLYON İSTANBULKART BULUNUYOR

İstanbul’da toplam 34 milyon 260 bin 87 adet İstanbulkart bulunuyor. Bunların 8 milyon 260 bin 87 adedi (Yüzde 24) kişiselleştirilmiş durumda.

PENDİK KAYMAKAMI MEHMET YILDIZ'DAN BAŞKAN AHMET CİN'E HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
ÇOCUKLARA YÖNELİK SOSYAL MEDYA YASAKLARI 1 KASIM'DA YÜRÜRLÜĞE GİRİYOR
BAKIRKÖY BELEDİYESİ'NDE YOLSUZLUK OPERASYONU:4 BAŞKAN YARDIMCISI DAHİL 39 KİŞİ TUTUKLANDI
TBMM'DEN GEÇEN KANUN YÜRÜRLÜKTE: 235 BİN YATIRIMCIYA 29.3 MİLYAR LİRALIK ARA ÖDEME BAŞLADI
ELEKTRİK FATURALARINDA YENİ DÖNEM;YILLIK TÜKETİM LİMİTİ İNDİRİLDİ
KARTAL'DA CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU MEYDANLARA SIĞMADI!
KARTAL BELEDİYESİ SANAT AKADEMİSİ ÖĞRENCİLERİNDEN ''CUMHURİYET RENKLERİ MİRAS 4'' SERGİSİ
CUMHURİYETİN 103. YILI PENDİK'TE COŞKUYLA KUTLANDI
ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANI SİNEM DEDETAŞ EV HAPSİ KARARIYLA TAHLİYE EDİLDİ
İSTANBUL'DA KARA PARA OPERASYONU:10 ŞÜPHELİDEN 8'İ GÖZALTINA ALINDI