40 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLAR İÇİN AŞILAMA BAŞLADI

40 yaş üzerindeki vatandaşların aşılanması başladı: Randevu nasıl alınır?

Sağlık Bakanlığı'nca, Covid-19'la mücadele kapsamında 40 yaş üzerindeki vatandaşların aşılanmasına başlandı.

Bakan Koca, sosyal medya hesabı üzerinden bugün yaptığı paylaşımda, “750 bin kişi bugün, 11 Mart 2020’den sonraki hayatlarının belki de en mutlu anlarını yaşayacak” ifadelerini kullandı.

40 yaş üstü vatandaşlar için sistem açılınca hemen randevusunu aldığını belirten Duygu Saygaç, “Bana daha geleceğini düşünmüyordum. Ama hızlı bir şekilde aşılar yapılmaya başlandı. İyiyim hiç de acımadı. Hemşire hanımın eli de çok hafifmiş. İyiyim çok mutluyum şuan. İnşallah aşı bir kurtuluş yoludur da kurtuluruz. 1 buçuk yıldır tüm hayatımız iptal oldu çünkü. Çocuklarımız okullarına gitsin, eski hayatımıza dönelim istiyoruz. İnşallah aşı bizi eski hayatımıza geri götürür” dedi.
 

Randevu nasıl alınır?

Vatandaşlar, Covid-19 aşısına ilişkin durumunu e-Nabız hesabından veya 2023'e SMS göndererek öğrenebilecek. Randevu sistemi tanımlanan ve aşı olacak vatandaşlar Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS), e-Nabız hesabı veya Alo 182 üzerinden randevu alabilecek.

ETİMESGUT BELEDİYESİ'NDE USULSÜZLÜK OPERASYONU:2 BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI DAHİL 7 KİŞİ TUTUKLANDI
YENİ PARTİ PENDİK İLÇE BAŞKANI NİYAZİ GÜNERİ’DEN ERZURUM GÜNÜ’NE ÇIKARMA
VALİ DAVUT GÜL'DEN AYAZAĞA AÇIKLAMASI:''DERE YATAĞINDAKİ YAPILAR YIKILACAK''
İÇİŞLERİ BAKANI MUSTAFA ÇİFTÇİ'DEN 5 İL İÇİN FIRTINA VE YAĞIŞ UYARISI:'' ZORUNLU OLMADIKÇA EVDEN ÇIKMAYIN''
BAŞKAN BİNGÖL: EMSAL TRANSFERİ SORUNUNU ÇÖZÜMSÜZ BIRAKMAYACAĞIZ
PENDİKSPOR'DA UMUT ESKİKÖY DÖNEMİ SONA ERDİ
ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ DÜNDAR ZİYA GÜLTEKİN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KATILDIĞI TÖRENLE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
YEŞİLAY PENDİK’TEN MUHTARLAR GÜNÜ’NE ÖZEL KAHVALTI
KARTAL BELEDİYESİ YAĞIŞ SONRASI ALARMDA:EKİPLER SAHADA KİM 7/24 DEVREDE
İSTANBUL'DA SAĞANAK DEHŞETİ: CAN KAYBI 3'E YÜKSELDİ KAYIP 5 KİŞİ ARANIYOR