750 MİNİBÜSÜN TAKSİYE ÇEVRİLMESİ DAVALIK OLDU

İstanbul Taksiciler Odası İstanbul Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi toplantısında 750 minibüsün taksiye çevrilmesini yargıya taşıdı.

 

 

Bağcılar'daki İstanbul Bölge İdare Mahkemesine gelen İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Eyup Aksu ve beraberindekiler, 750 M plakalı minibüsün taksiye çevrilmesi kararının iptali istemini içeren dilekçeyi sundu.

Çıkışta basın mensuplarına açıklama yapan Aksu, 81 ilde toplu taşımanın taksiye dönüşümüyle alakalı bir kararın olmadığını belirterek, "UKOME'nin aldığı minibüsün taksiye dönüşüm kararı kanunlara, hukuka, yönetmenliğe kesinlikle aykırıdır. Bugün bu kararın iptali ve yürütmenin durdurulması için dava açtık, davayı takip ediyoruz." dedi.

Yeni Nesil Taksiciler Kooperatifi Başkanı Kıyasettin Telli de, UKOME kararının hukuk dışı olduğunu savunarak, "Hem minibüsçü hem de taksici esnafımızın mağdur olmaması için yargımızın bu konuda adalete uygun, hızlı karar vermesini bekliyoruz. Çünkü bu dönüşüm kararı ileride telafisi çok zor, imkansız zararlar doğuracaktır." diye konuştu.

Avukat Hülya Sürgülüoğlu, İBB'nin minibüslerin taksiye dönüşümüyle ilgili başvuru tarihinin kısa bir süre sonra sona ereceğini belirterek, "Başvuru tarihinden sonra kura usulü plakalar taksiye dönüştürülecek. Amacımız yargılamanın hızlı şekilde sonuçlanması ve bunun takibini yapmak. Dava dilekçemizde açıkça belirttiğimiz üzere buradaki her şey hukuka aykırı." ifadelerini kullandı.

AK PARTİ İSTANBUL'DA 45 AMATÖR SPOR BRANŞININ TEMSİLCİSİ İLE BİR ARAYA GELDİ
KARTAL BELEDİYESİ KREŞLERİNDE BİLİM ŞENLİĞİ HEYECANI
11. KİTAP FUARI PENDİK'TE KAPILARINI AÇIYOR
KURTLAR VADİSİ PUSU'YA KAŞİF KOZİNOĞLU SORUŞTURMASI
ÜMRANİYE’DE PARKLAR PIRIL PIRIL
MHP PENDİK İLÇE BAŞKANI MUHARREM KIR MİNİBÜS KOLTUĞUNA GEÇTİ ESNAFIN SORUNLARINI DİNLEDİ
AK PARTİ KARTAL İLÇE BAŞKANI HAYDAR GÖKSOY VE YÖNETİMİ İLÇE EMNİYET MÜDÜRÜNÜ ZİYARET ETTİ
PENDİK MİLLET BAHÇESİ ''UÇURTMALAR VURULMASIN GÖKYÜZÜ ÇOCUKLARA KALSIN'' ETKİNLİĞİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI
YEREL EKONOMİYE CAN SUYU:28.İŞ'TE PENDİK BULUŞMALARI BAŞLADI
CHP PENDİK İLÇE BAŞKANLIĞI'NA ABİDİN EKREN ATANDI