80 KİŞİYİ SAHTE EVRAKLA EMEKLİ EDEN MEMUR VİCDANINA YENİK DÜŞTÜ

Tunceli'de SGK'da çalışan bir memur 80'den fazla kişiyi sahte evrak ve rüşvet karşılığı emekli etti. Memurunun kendi kendini ihbar etmesiyle çıkan olay sonrası şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

PİŞMANLIK DUYARAK KENDİ KENDİNİ İHBAR ETTİ 

Tunceli'de Sosyal Güvenlik Kurumu'nda (SGK) memur olarak çalışan Umut D.'nin 80'den fazla kişiyi rüşvet karşılığında sahte evraklarla emekli ettiği ortaya çıktı. Olay, 10 yıldır kurumda çalışan D.,'nin pişmanlık duyarak, savcılığa başvurması ile ortaya çıktı.

SUÇUNU İTİRAF ETTİ CEZAEVİNE GİRDİ 

Sözcü'den İsmail Saymaz'ın haberine göre; D.,'nin, 17 Temmuz'da alınan ifadesinde, yaklaşık üç yıl önce rüşvet alarak sahte emekli etme işlemine başladığını itiraf etti.

Çoğunlukla yurt dışında yaşayan Tuncelilerin eksik olan gün sayılarına rakamlar ekleyip tamamladığını anlatan D.,'nin, “Artık her yerden aranıyordum. Vicdan azabından ötürü teslim oldum” dediği öğrenildi.

Her işlemde en az 2-3 bin Euro rüşvet aldığı iddia edilen D., kamu kurum ve kuruluşlarını zarara uğratmak, resmi evrakta sahtecilik ve rüşvet suçlarından tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

ÜMRANİYE’DE GELENEKSEL BOĞAZ MEZUNİYETİ BU YIL DA BİNLERCE ÖĞRENCİYİ AĞIRLADI
İŞ’TE PENDİK BULUŞMALARI’NIN 27.Sİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
PENDİK'TE DÜNYA KUPASI COŞKUSU SAHİL MEYDANI'NDA KURULACAK DEV EKRANLA YAŞANACAK
KARTAL BELEDİYESİ'NDEN HALK SAĞLIĞI İÇİN UÇUN VE LARVAYA KARŞI ETKİN MÜCADELE
SİLİVRİ BELEDİYE BAŞKANI BORA BALCIOĞLU VE 9 KİŞİ TUTUKLANDI
BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ'NE İSKAN OPERASYONU: 27 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
YAĞMUR SUYU KANALI ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR
TİCARET BAKANI ÖMER BOLAT’TAN PENDİK BELEDİYESİNE ZİYARET
KIZILCIK ŞRBETİ'NİN GENÇ OYUNCUSU ECE İRTEM KALP KRİZİ SONUCU HAYATINI KAYBETTİ
TUZLA'DA DEV ORGANİZASYON İÇİN HAZIRLIKLAR AŞLADI:DRAGON BOT HEYECANI GERİ DÖNÜYOR