ABD'DE KORANAVİRÜS DESTEĞİ; DÖRT KİŞİLİK AİLEYE 3 BİN DOLAR ÖDENECEK

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin yeni tip koranavirüs salgınıyla yapılan mücadele kapsamında hazırlanan ekonomik pakette vatandaşlara doğrudan nakit temini yapılacağını belirtti.

Fox Business’e konuşan Mnuchin, yetişkinlere 1000, çocuklara da 500 dolarlık nakit destek sağlayacaklarını belirterek, “Anne baba ve iki çocuktan oluşan dört kişilik bir aile 3 bin dolar alacak” dedi.

Sputnik'in aktardığı habere göre, Mnuchin, “Kongre bunu kabul ettikten 3 hafta sonra bu ödemeleri yapacağız, 6 hafta sonra bir kez daha yapacağız. Eğer ulusal olağanüstü hal devam ederse 3 bin dolar daha vereceğiz” diye açıkladı.

Beyaz Saray, ilgili yasa tasarının en geç Pazartesi günü kabul edilmesi çağrısında bulundu.

Mnuchin, Kovid-19 salgını nedeniyle işten çıkarılanlar için geliştirilmiş işsizlik sigortasının da teşvik paketinin bir başka bileşeni olduğunu dile getirdi.

Ayrıca işletmelere, çalışanlarını işten çıkarmamaları için 300 milyar dolarlık destek sağlanacak. Havayolu şirketleri dahil krizden etkilenen sektörlere de 200 milyar dolarlık kredi desteği verilecek.

ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANI GÜLŞAH DURBAY YOĞUN BAKIMA ALINDI
ÜMRANİYE BELEDİYESİ, EBRU KURSUYLA GELENEKSEL SANATLARI YAŞATMAYA DEVAM EDİYOR
ÇAMLIK KÜTÜPHANESİ HİZMETE GİRDİ
ANAYASA MAHKEMESİ'NDEN ADAY SÜRÜCÜLERE İLİŞKİN KRİTİK KARAR:EHLİYET İPTALİ DÜZENLEMESİ İPTAL EDİLDİ
YARGITAY'DAN EMSAL KARAR:SOSYAL MEDYADA BEĞENİ SADAKATE AYRKIRILIK SAYILDI!
22 OKULUN DAHA BASKETBOL VE VOLEYBOL SAHASI TAMAMLANDI
UĞUR MUMCU KÜLTÜR MERKEZİ'NDE GRUP FLAKES KONSERİ
6. ÜMRANİYE KİTAP FUARI 140 BİN ZİYARETÇİNİN KATILIMIYLA TAMAMLANDI
KARTAL'DA 'DEPREMİ TANIMAK DEPREMLE YAŞAMAK' PANELİ GERÇEKLEŞTİ
3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ'NE ÖZEL MAÇ:İSTANBUL ADALET SARAYI VE PENDİK BELEDİYESİ AMPUTE FUTBOL TAKIMLARI KARŞILAŞIYOR