ABD^'DEN İLK AÇIKLAMA: BÖLGENİN LİDERİ RUSYA

ABD'li eski temsilci Brett McGurk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Putin arasında imzalanan Soçi mutabakatıyla ilgili açıklamalarda bulundu.Brett McGur anlamşa sonrasında Rusya'nın Suriye'de söz sahibi olduğunu belirterek ABD den daha dik durdu''dedi

ABD’nin “IŞİD’le Mücadele Koalisyonu” eski özel temsilcisi Brett McGurk, Putin’in Erdoğan’a karşı Trump’tan daha dik durduğu, artık bölgedeki ana aktörün Washington değil Moskova olduğu yorumunu yaptı.

“Rusya Bastırıp Aldı”

Erdoğan ile Putin’in bugün Soçi’de imzaladığı mutabakatla ilgili Twitter hesabından yaptığı yorumda McGurk, “İronik bir biçimde Ruslar bastırmış ve ABD’li yetkililerin Trump’ın 6 Ekim’deki telefon görüşmesi öncesinde Türkiye ile üzerinde çalıştığı ‘güvenlik mekanizması’ anlaşmasının unsurlarını almış gözüküyorlar. Fark şu: Ana oyuncu artık Washington değil Moskova. Bölge bunu görüp anlayacak” dedi.

“Putin Erdoğan'a Karşı Trump'tan Daha Dik Durdu”

McGurk ayrıca Putin ile Erdopan arasında varılan mutabakatı “Esad rejimi geçen hafta ABD-Türkiye “ateşkes”inde elden çıkartılan alanın dışındaki tüm sınır bölgesini aldı. Türkiye 10 km’ye kadar devriye gezecek. Gözlem noktaları yok. Putin Erdoğan’a karşı Trump’tan daha dik durdu. Sonuç: Tarihi Kürt bölgeleri (Kobani) şimdi tamamen Esad/Rusya’nın ellerinde” diye yazdı.

BAKAN GÜRLEK'TEN CANLI YAYINDA ŞOK AÇIKLAMALAR
YOKSULLUK SINIRI 117 BİN TL'Yİ AŞTI: ASGARİ ÜCRET VE EMEKLİ AYLIĞI AÇLIĞA DİRENEMİYOR
İSTANBUL'DA KAYYIM SÜRÜYOR: CHP'NİN 33 İLÇE BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI
YENİ PARTİ'NİN A TAKIMI BELLİ OLDU
HACI HATUN ÖZTÜRK CAMİİ İBADETE AÇILDI
ÜMRANİYE’DE YENİ BİR AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ DAHA HİZMETE AÇILDI
CHP'DE 91 VEKİLLE TARİHİ KOPUŞ:YENİ PARTİ BU GÜN KURULUYOR
PENDİK RİZELİLER DERNEĞİ'NDEN KAMU KURUMLARINA ANLAMLI ZİYARET TURU
PENDİK RİZELİLER DERNEĞİ'NDEN MHP PENDİK İLÇE BAŞKANI MUHARREM KIR'A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
UGY'DEN SEKTÖREL GELECEK İÇİN KAMU KURUMLARINA ÜST DÜZEY ZİYARETLER