ABD'DEN TÜRKİYE'YE YAPTIRIM UYARISI

ABD Hazine Bakanı, Türkiye'ye yaptırımların değerlendirildiğini belirtti.

Geçen ay Türkiye'ye getirilen S-400'ler ile ilgili ABD Hazine Bakanı, "Türkiye'nin Rusya'dan S-400 alımı konusunda yaptırımları değerlendiriyoruz, henüz bir karar vermedik" ifadesini kullandı.

ABD daha önce de Türkiye'yi ortak üreticileri arasında yer aldığı F-35 programından çıkarmıştı. Bunun üzerine uçağın üreticisi olan Lockheed Martin şirketi, Türkiye'de üretilen parçaların ABD'de üretilmeye başlanacağını açıklayıp Türk şirketleri üretim zincirinden çıkarmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin Rusya'dan S-400'leri satın almasında selefi Barack Obama'yı suçluyor. Bu bağlamda Trump'ın Türkiye'ye CAATSA (ABD'nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme) Yasası kapsamında yaptırım uygulamak istemediği biliniyor.

Başkan Trump, önceki ay Beyaz Saray'da Cumhuriyetçi Parti senatörleriyle toplantı yapmıştı. Cumhuriyetçi heyet, Rus yapımı S-400 hava savunma sistemi satın aldığı için Türkiye’yi CAATSA kapsamındaki zorunlu yaptırımlardan muaf tutmaması yolunda Trump’a baskı yapmıştı. Trump ise “sert yaptırımlar yerine Türkiye ile müzakere edilmesini” savunmuştu.

BAYRAM ZORGÜL'DEN KARTAL İÇİN YENİ SPOR YATIRIM MÜJDESİ
PENDİK'TE FOTOĞRAF TUTKUNLARI TARİHİN İZİNİ SÜRDÜ
KARTAL’DA KAR VE FIRTINA RİSKİNE KARŞI AFET PLANI DEVREDE
PENDİK'TE SESSİZ GECE:DİREKLER VE KALECİLER GEÇİT VERMEDİ
AK PARTİ MALTEPE HEYETİNDEN BASIN MENSUPLARINA VEFA ÇIKARMASI
AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI'NDAN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ'NE ÖZEL PROGRAM
YENİ TIBBIN YENİ KABUSU:''SESSİZ PANDEMİ'' CANDİDA AURİUS ALARMI!
PENDİK'TE MANEVİYAT VE TARİH BULUŞUYOR:YENİ MEYDAN CAMİİ RAMAZAN'DA KAPILARINI AÇIYOR
İSTANBUL'DA KAR ALARMI!
EĞİTİM-BİR-SEN İSTANBUL 4. NOLU ŞUBEDEN GÖVDE GÖSTERİSİ:''MÜCADELE MASADA DEĞİL SAHADA KAZANILIR''