AÇIIK GÖRÜŞLERLE İLGİLİ FLAŞ GELİŞME! 1 ARALIK'TAN İTİBAREN BAŞLIYOR

Cezaevlerinde koronavirüs yüzünden uygulanan açık görüş yasağı Bilim Kurulu'nun tavsiye kararı doğrultusunda kaldırıldı.Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nınBilim Kurulunda alınan karar doğrultusunda cezaevlerinde açık görüşlerin başlanacağı belirtildi.

CEZAEVLERİNDE AÇIK GÖRÜŞLER 1 ARALIK'TAN İTİBAREN TEKRAR BAŞLIYOR

Adalet Bakanı Gül, açık görüşlerin 1 Aralık'tan itibaren uygulanmaya başlayacağını belirterek, "Kovid sebebiyle ilk kez yargıya ara verildi. Cumhuriyet tarihinde bu bir ilk. Daha geçen hafta adliye çalışanı hakim toplam 5 arkadaşımızı Kovid'den kaybettik. Tüm bunlara rağmen adaleti ayakta tutmaya kalkan bir yapı var. Kovid süresince cezaevinde hükümlülerin, personelin sağlığı düşünülerek Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu tavsiyeleriyle düzenlemeler, uygulamalar yaptık. Tüm çalışmalarımızı bu çerçevede yaptık. 'Sağlık Bakanlığı Bilim Kuruluyla koordineli olarak pandemi döneminde kapatılan açık görüşleri yapabilir miyiz?' diye çalışmalarımızı yaptık. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun tavsiye kararıyla açık görüşler uzun bir aranın ardından 1 Aralık Çarşamba günü başlayacak" açıklaması yaptı.

ADALET BAKANLIĞI KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Bakan Koca, Bilim Kurulu sonrası, "Adalet Bakanlığımıza iletilmek üzere cezaevlerinde salgın sebebiyle uygulanacak yeni kurallar tanımlanmıştır." diyerek ilk işareti vermişti.

14 MART 2020'DEN BERİ AÇIK GÖRÜŞ YOK

Adalet Bakanlığı, 14 Mart 2020 itibarıyla ceza infaz kurumlarındaki tüm açık ve kapalı görüşler, aile odasının kullanımı, diğer koğuşlarla yapılan faaliyetler ile nakilleri durdurulmuştu.

ÖZGÜR ÇELİK GÖREVDEN ALINDI:CHP İL KONGRESİ İPTAL EDİLDİ
MUĞLA MENTEŞE BELEDİYE BAŞKANININ AİLESİNE MOLOTOFLU SALDIRI
ŞAMİL TAYYAR'DAN CEM KÜÇÜK'E CANLI YAYINDA HUKUK DERSİ:''MAHKEME BAŞKANI DEĞİLSİN HÜKÜM VEREMEZSİN''
TÜRKİYE'DEKİ ORMAN YANGINLARI DEVAM EDİYOR: HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE SÜRÜYOR
PENDİK AKINCILAR ARAMA KURTARMA EKİBİ DENİZLİ'DEKİ YANGINA MÜDAHALE ETTİ
KARTAL'DA 4.ULUSLARARASI HALK OYUNLARI FESTİVALİ GÖRKEMLİ FİNALLE TAÇLANDI
BAŞKAN AHMET CİN, MECLİS KONUŞMASINDA MÜJDELER VERDİ
ÜMRANİYELİ SPORCU BEYZA YAĞMUR GÜRBÜZ’DEN ULUSLARARASI ŞAMPİYONLUK
TUZLA'DA 30 AĞUSTOS COŞKUSU: BAŞKAN EREN ALİ BİNGÖL BU TOPRAKLARDA UMUT HEP VAR OLACAK
TUTUKLU BULUNAN İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU'NDAN 1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ MESAJI