ADALAR KAYMAKAMLIĞI'NDAN İBB'YE ''TÜGVA'YA YAPILAN TAHLİYE GİRİŞİMİ YASAL DEĞİL''

Adalar Kaymakamlığı İBB'nin TÜGVA İlçe Temsilciliğini tahliye etmesi ile ilgili açıklama yaparak uygulamanın yasal olmadığını belirtti.

 

Adalar Kaymakamlığından İstanbul Büyükşehir Belediyesine, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Adalar İlçe Temsilciliğini adli yargıda tahliye kararı alınmadan tek taraflı olarak boşaltma girişiminin yasal olmadığını içeren yazı gönderildiği öğrenildi.

TÜGVA Adalar İlçe Temsilciliğinin tahliyesiyle ilgili tartışmalar sürerken, Adalar Kaymakam Vekili Maltepe Kaymakamı Bahri Tiryaki imzasıyla 5 Ekim'de tahliye girişimiyle ilgili İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına resmi yazı gönderildiği ortaya çıktı.

Yazıda, TÜGVA İstanbul Şubesinin 5 Ekim tarihli dilekçesinde, Büyükada Şehir Hatları İskelesi'nin üst kısmında kiracı olarak bulunan TÜGVA Büyükada Şubesi'nin tek taraflı sözleşme feshi gerekçe gösterilerek İBB Zabıta Müdürlüğü tarafından tahliye edilmek istendiğinin belirtildiği anlatıldı.

Resmi yazıda, şu ifadelere yer verildi:

''Adalar Kaymakamlığının 13 Eylül 2021 tarihli yazısıyla İBB-İstanbul Şehir Hatları Turizm San. ve Tic. A.Ş ile TÜGVA arasında 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu'na göre kurulan ve hala varlığını koruyan geçerli bir kira sözleşmesinin mevcut olduğu, dolayısıyla TÜGVA'ca bahse konu yerin işgal edilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığı, işgalin söz konusu olmadığı durumda ise 2886 sayılı kanunun 75'inci maddesi kapsamında tahliye yapılamayacağı tarafınıza bildirilmiştir.

TÜGVA ile İBB-İstanbul Şehir Hatları Turizm San. ve Tic. A.Ş. arasında borçlar kanununa göre geçerli bir sözleşme mevcut iken adli yargıda konunun dava konusu edilip tahliye kararı alınmadan tek taraflı olarak kiralayanın taşınmazı boşaltma girişiminin yasal olmadığı, bu nedenle adli yargıdan alınmış bir tahliye kararı olmadan İBB Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılmak istenen tahliye işleminin yasal olmadığı, mevcut gayri yasal müdahalenin durdurulması, aksi takdirde adli ve idari işlemin yapılacağının bilinmesi hususunda bilgi ve gereğini rica ederim."

KARTAL BELEDİYESİ'NDEN BABALAR GÜNÜ'NE ÖZEL DEV ŞENLİK
SAKIP SABANCI EĞİTİM ÖDÜLLERİ 31. YAŞINDA
PENDİK'TE DEV KARİYER BULUŞMASI:SEKTÖRÜN LİDER FİRMALARI İŞ ARAYANLARLA BULUŞUYOR!
PENDİK BELEDİYESİNDEN LGS ÖĞRENCİLERİNE MORAL VE MOTİVASYON KAMPI
TUZLA'NIN 10 YILLIK ASFALT SORUNU ÇÖZÜLÜYOR!
TARİHİ İMZA: ABD VE İRAN ARASINDA SAVAŞ BİTİREN 14 MADDELİK MUTABAKATIN DETAYLARI BELLİ OLDU
ÜMRANİYE’DE ÇOCUK FESTİVALİ COŞKUSU YAZ BOYUNCA DEVAM EDECEK
PENDİK OKUL SPORLARI BİLEK GÜREŞİ TURNUVASI TAMAMLANDI
PENDİK’TE İMALAT SANAYİSİNE İKİZ DÖNÜŞÜM EĞİTİMLERİ DESTEĞİ
MUHARREM AYININ İLK ORUCU KARTAL CEMEVİ'NDE AÇILDI