ADALET BAKANLIĞI KADINA ŞİDDET GENELGESİNİ YAYIMLADI

Adalet Bakanlığı kadına yönelik şiddetin önlenmesi için genelge yayımladı.Genelgede kadına yönelik şiddetin azaltılmasına yönelik ofisler açılacak ve bu ofislerde uzman Savcılar görev alacak.

 

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül kadına yönelik şidddetin azaltılması için genelge yayımladı. Bakanlığın 6284 sayılı Ailenin korunmasını ve kadına karşı şiddetin önlenmesi doğrultusunda yayımlanan genelgede şiddeti uygulayan kişiler hakkında  başta öfke kontrolü olmak üzere, stresle başa çıkma, eğitim ve rehabilite tedavi ve muayene edilmesi istenecek.

Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanan 5 sayfalık genelgede ayrıca kadına yönelik şiddet ofisleri yaygınlaştırılarak bu ofislerde görev alacak kişilerin uzman olması istenecek.Kadınların korunmasına yönelik çıkartılan genelge hayati tehlikesi bulunan kadınların talep aranmaksızın geçici koruma altına alınması sağlanacak.

5 SAYFALIK GENELGEDE YER ALAN İFADELER ŞÖYLE: 

İSTANBUL DAHİL 12 İLDE 'SARI KODLU' YAĞIŞ VE FIRTINA UYARISI!
KARTAL ÖĞRENCİ MECLİSİ İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ:GENÇLER KARAR SÜREÇLERİNE KATILIYOR
BAŞKAN AHMET CİN'DEN MÜJDE! 100 YILLIK BURLA BİRADERERLER KORUSU PENDİK MERKEZ MİLLET BAHÇESİ OLUYOR
CUMHURİYET'İN IŞIĞI KARTAL MEYDANI'NDA PARLAYACAK
ATMA SAT İKİNCİ EL PAZARI NEYZEN TEVFİK MEYDANI'NDA AÇILDI
PENDİK BELEDİYESİNDEN EŞLER ARASI BOWLİNG TURNUVASI
CHP'NİN KURULTAY İPTAL DAVASI REDDEDİLDİ!
KARTAL BELEDİYESİ'NİN 2026 YILI BÜTÇESİ 8 MİLYAR 180 MİLYON OLDU
PENDİK'TE ''DADAŞ RÜZGARI'':ERZURUM KÜLTÜRÜ KADİM LEZZET VE EZGİLERLE TANITILACAK
KARTAL'DA PEMBE BALONLAR UMUT İÇİN YÜKSELDİ