AFAD YUNANİSTAN'DA MEYDANA GELEN DEPREMLERİN ARDINDAN ÜÇ KENT İÇİN ACİL TOPLANTI DÜZENLEDİ

AFAD Yunanistan'ın Santorini Adası'nda meydana gelen depremler sonrası acil olarak toplantı düzenledi. Toplantıda 3 Büyükşehir için mobil siren sistemi devreye sokularak tsunami tehlikesine karşı önlemler arttırıldı.

 

Santorini Adası ve çevresinde artan sismik hareketlilik  hem Türkiye’de hem de Yunanistan’da büyük endişeye yol açtı. AFAD, ilgili kurumlarla birlikte acil toplantı düzenleyerek olası tehlikelere karşı alınacak önlemleri değerlendirdi.

7 Şubat'tan İtibaren 761 deprem Meydana Geldi 

Gerçek Gündem'de yer alan habere göre; toplantıda paylaşılan verilere göre, 7 Şubat 2025 itibarıyla 3'ten büyük 761 deprem kaydedildi. En büyük deprem 5,2 Mw olarak ölçüldü. Depremler, Santorini Adası’nın 25 km kuzeydoğusunda yoğunlaşıyor ve Türkiye kıyılarına en yakın sarsıntı 140 km mesafede gerçekleşti.

Bilim insanlarının değerlendirmelerine göre, depremlerin odak noktasının Kolumbo Volkanı çevresi olması nedeniyle volkanik patlama riski düşük de olsa mevcut. Daha önce 2011-2012 yıllarında benzer bir sismik yoğunluk yaşanmış ancak volkanik aktiviteye dönüşmemişti.

Olası bir volkanik patlama veya büyük deprem sonrası tsunami tehlikesinin Ege kıyılarına ulaşabileceği uyarısı yapıldı. Bunun yanı sıra, volkanik kül ve gazların da atmosferde hareket ederek Türkiye’ye etkisi olabileceği belirtiliyor.

3 Kent İçin Mobil Siren Sistemi Devreye Konuldu

AFAD, tsunami ve acil durumlar için İzmir, Aydın ve Muğla illerine mobil siren sistemi gönderdi. Ayrıca, vatandaşlara acil durum mesajları göndermek için mevcut SMS sisteminin aktif tutulduğu bildirildi.

10 Şubat'ta Bilgilendirme Toplantıları Başlayacak

Alınan önlemler kapsamında, İzmir, Aydın ve Muğla’da 10 Şubat itibarıyla bilgilendirme toplantıları düzenlenecek. AFAD ve Kandilli Rasathanesi başta olmak üzere ilgili kurumlar, halkı bilinçlendirmek adına sahada aktif çalışmalar yürütecek.

Türkiye ve Yunanistan Arasında Bilimsel İş Birliği

AFAD, Yunanistan’daki üniversiteler ve araştırma kuruluşlarıyla ortak çalışma yaparak sismik hareketliliği daha yakından takip edecek. Uzmanlar, bölgedeki gelişmeleri anlık olarak izlemeye devam ediyor.

BAŞKAN BİNGÖL TUZLA BELEDİYESİ'NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU
ADD'DEN NETENYAHU'YA SERT TEPKİ:SOYKIRIMCI KATİLLER İYİ BİLMELİDİR Kİ TÜRKİYE BİR ORTA DOĞU ÇADIR DEVLETİ DEĞİLDİR!
TBMM 4. YASAMA YILINI YOĞUN MESAİYLE TAMAMLADI:YARGIDAN EKONOMİYE BİRÇOK DÜZENLEME YASALAŞTI
SOSYAL MEDYADA KURALLARA UYMAYAN EMLAKÇI VE GALERİLERE DEV CEZA
BAŞKAN AHMET CİN'DEN ÜNVERSİTEYE İLK KEZ KAYIT YAPTIRACAK ÖĞRENCLERE 20 BİN TL DESTEK
PENDİK'TE MESLEKİ EĞİTİME DEV YATIRIM: MSB ÇAKABEY MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ'NİN TEMELİ ATILDI
AÇIK HAVA TİYATROLARI ''GAZZE AĞIDI'' İLE SONA ERDİ
MERCAN ŞEHİR PARKI'NDA ÇOCUKLAR TEMİZ HAVA ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU
ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AYŞE ÜNLÜCE CHP'DEN İSTİFA EDEREK YENİ PARTİ'YE KATILDI
AK PARTİ KARTAL İLÇE YÖNETİMİNDEN KAYMAKAM EDİP ÇAKICI'YA ZİYARET