AFET İSTASYONLARINA PERİYODİK BAKIM

Pendik Belediyesi ekipleri ilçe genelinde bulunan afet istasyonlarını, her üç ayda bir bakım ve onarımdan geçirerek olası afetlere karşı hazır tutuyor.

 

Pendik Belediyesi olası afet durumunda kullanılmak üzere Pendik geneline yerleştirilen 24 afet istasyonuna düzenli olarak bakım yapıyor. Belediye ekipleri her üç ayda bir istasyonların içinde bulunan battaniyeden jeneratöre, çadırdan kaskete 50’ye yakın kalemin listesini tutarak pil gibi ömrü olan malzemeleri yenisiyle değiştiriyor. Ayrıca afet istasyonlarının boyaları hava şartlarına dayanıklı boya ile yenileniyor. Soyulan ya da yıpranan kısımları onarılıpkilit mekanizmaları da elden geçiriliyor.

Afet istasyonu ne işe yarıyor?

Ağırlıklı olarak okulların bahçelerinde bulunan afet istasyonları, olası bir deprem sonrasında kullanılmak üzere hazırlandı. Esas olarak deprem sonrası profesyonel arama kurtarma ekiplerinin afet mahalline intikal edinceye kadarki süreçte acil ilk müdahalelerin yapılması için tasarlandı.

CHP PENDİK İLÇE BAŞKANLIĞI MARMARA CEZAEVİ'NDE İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU'NU YALNIZ BIRAKMADI
PARKLARA DÜZENLİ BAKIM VE YENİLEME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
PENDİK MİLLET BAHÇESİ’NDE “EN BABA FESTİVAL” COŞKUSU
İSRAİL İRAN SAVAŞININ 4. GÜNÜ;İRAN'DA 224 İSRAİL'DE 16 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
PENDİK'İN ŞAMPİYONLARI KUPALARINA KAVUŞTU
KARTAL BELEDİYESİ'NDEN İGS ÖĞRENCİLERİNE DESTEK
SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş BAŞKANI MURAT YILDIRIM GÖREVİNİ BIRAKTIĞINI DUYURDU
SAĞLIK BAKANLIĞI HPV AŞISININ ÜCRETSİZ YAPILACAĞINI DUYURDU
DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN İSRAİL'İN İRAN SALDIRISINA İLİŞKİN KINAMA
ORTADOĞU GERİLİMİ ALTIN FİYATLARINI TIRMANDIRDI