AFET İSTASYONLARINA PERİYODİK BAKIM

Pendik Belediyesi ekipleri ilçe genelinde bulunan afet istasyonlarını, her üç ayda bir bakım ve onarımdan geçirerek olası afetlere karşı hazır tutuyor.

 

Pendik Belediyesi olası afet durumunda kullanılmak üzere Pendik geneline yerleştirilen 24 afet istasyonuna düzenli olarak bakım yapıyor. Belediye ekipleri her üç ayda bir istasyonların içinde bulunan battaniyeden jeneratöre, çadırdan kaskete 50’ye yakın kalemin listesini tutarak pil gibi ömrü olan malzemeleri yenisiyle değiştiriyor. Ayrıca afet istasyonlarının boyaları hava şartlarına dayanıklı boya ile yenileniyor. Soyulan ya da yıpranan kısımları onarılıpkilit mekanizmaları da elden geçiriliyor.

Afet istasyonu ne işe yarıyor?

Ağırlıklı olarak okulların bahçelerinde bulunan afet istasyonları, olası bir deprem sonrasında kullanılmak üzere hazırlandı. Esas olarak deprem sonrası profesyonel arama kurtarma ekiplerinin afet mahalline intikal edinceye kadarki süreçte acil ilk müdahalelerin yapılması için tasarlandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN;''KAMERALARI BANTLAMAK BİZİM KİTABIMIZDA YAZMAZ''
HAYAT VER DERNEĞİ'NDEN GAZETEMİZE ZİYARET;SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNE AĞIRLIK VERİLECEK
ÖZGÜR İSTANBUL GAZETESİNDEN OSMANİYE VALİSİ DR. ERDİNÇ YILMAZ'A ZİYARET
AK PARTİ OSMANİYE İL BAŞKANI BİNBOĞA'DAN KONTEYNIR KENT ESNAFINA ZİYARET
İBB'YE İKİNCİ DALGA OPERASYONU:18 KİŞİ TUTUKLANDI
BORSA İSTANBUL OPERASYONU! 15 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI
ADNAN MENDERES BULVARI’NDAKİ TRAFİK RAHATLAYACAK
SPORUN ŞEHRİ PENDİK’TE “SPOR ŞENLİKLERİ” BAŞLADI
İLÇE GENELİNDE BAHAR TEMİZLİĞİ BAŞLADI
ALİ EKBER ÇİÇEK VEFATININ 19. YILINDA KARTAL'DA ANILDI