AHMET ŞİMŞEK ÖĞRENCİLERİNE GÖZ TARAMASI YAPILDI

Ahmet Şimşek Koleji 5. sınıf öğrencilerine, görme sorunları olup olmadığının belirlenebilmesi amacıyla “Snellen” göz taraması yapıldı.

 Rehber öğretmen Asiye Dildar Ünlü tarafından yapılan göz taraması sırasında görme bozukluğu tespit edilen öğrencilerin velilerine bilgi verilerek gerekli yönlendirme sağlandı.

“Tarama testi önemli veriler sunar.”

“Snellen” göz tarama testi hakkında bilgi veren Rehber öğretmen Asiye Dildar Ünlü şunları söyledi; “Söz konusu test; öğrencilerimizin herhangi bir görme kaybı olup olmadığının tespiti aşamasında ön taramadır ve öğrencilerimizi doktora yönlendirmede önemli bilgiler elde etmemizi sağlar. Ayrıca, okul ve sınıf düzeyinde alınması gereken tedbirler, önlemler konusunda da bizlere önemli veriler sunar.

Snellen göz taraması sırasında görme kaybı olduğundan şüphelenilen öğrencilerimiz belirlendi, velileriyle görüşülerek uzman doktora sevkleri aşamasında gerekli yönlendirmeler yapıldı. Okul bazında da tedbir amacıyla, ilgili öğrencilerin daha ön sıralarda oturmaları sağlanarak etkili bir öğrenme ortamının oluşmasına zemin hazırlandı.”

KARTAL BELEDİYESİ'NDEN SEFERİHSAR'DAKİ ORMAN YANGININA ACİL DESTEK
YAZ SPOR OKULLARI DOLU DOLU GEÇİYOR
İZMİR'İN ÇEŞME VE ÖDEMİŞ İLÇELERİNDE ÇIKAN YANGINA HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE SÜRÜYOR
EMEKLİ VE MEMUR ZAMMI BELLİ OLDU
ESENEVLER MAHALLESİ YENİ ASFALTIYLA DAHA KONFORLU
TEMMUZ AYI KİRA ARTIŞ ORANLARI BELLİ OLDU
BAŞKAN GÖKHAN YÜKSEL MUHARREM AYI'NIN YEDİNCİ GÜNÜNDE ORUCUNU CEMEVİNDE AÇTI
PENDİK'TE YAYA YOLUNDA KURALLARA UYMAYANLARA GEÇİT YOK:340 CEZA 28 MOTOSİKLET TRAFİKTEN MEN EDİLDİ
FATİH KORKUSUZ'DAN KAYNARCA MAHALLESİ MUHTARI HALİL ÇEKİÇOĞLU'NA ZİYARET
BİR AY SÜRECEK AÇIK HAVA ÇOCUK ETKİNLİKLERİ BAŞLADI