AK PARTİ ABDULLAH GÜL VE DAVUTOĞLU'NU SİLDİ

AK Parti'nin 18. yıl kuruluş yıl dönümü nedeniyle yayımlanan mesaj tepki çekti. Yıl dönümü için hazırlanan afişte Eski Başbakan Binali Yıldırım'a yer verilirken eski AK Parti kurucusu Abdullah Gül ve Davutoğlu ekibi listeden çıkartıldı.

AKP 18. kuruluş yıldönümü için hazırladığı mesajda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Binali Yıldırım dönemine ve seçimlerine yer verirken, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu sildi. Mesajda Davutoğlu'nun 2014-2016 aralığında kazandığı seçimlere yer verilmedi.

Bu olay son dönemde yeni bir siyasi hareket adı ile gündeme gelen Ahmet Davutoğlu'nun destekçilerini kızdırdı. Davutoğlu dönemi AKP Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı Cengiz Sunar, sosyal medyadan şu mesajı paylaştı:

"Böyle yaparak ne yapmaya çalışıyorsanız elinizde kalacak. Ama ben cürmüm kadar 2014-2016 arasında çalışan bir genç olarak en ufak menfaatim olduysa çoluğumdan çocuğumdan çıksın ama en ufak da hakkım varsa haram olsun. Onbinlerce insanın hakkına girmektir bu. Yazıklar olsun"

Ahmet Davutoğlu ise söz konusu paylaşımı dolaylı olarak eleştiren bir mesaj paylaştı. Davutoğlu şunları yazdı:

Milletimizin özgürlük, adalet, kalkınma beklentilerini karşılamak üzere yola çıkan AK Parti 18 yılını doldurdu. Yapılan hizmetlerin, vesayetle mücadelenin, vizyoner bakışın aktörlerini ve samimiyetlerine genel başkanlığımda şahit olduğum isimsiz kahramanları tebrik ediyorum."

İşte o paylaşım:

 

Davutoğlu'nu destekleyen diğer isimler de duruma tepki gösterdi:

ZAFER PARTİSİ GENEL BAŞKANI ÜMİT ÖZDAĞ'DAN KARTAL'DA UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE ÇIKIŞI
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN CHP OYLARIYLA SEÇİLEN 3 MİLLETVEKİLİNE ROZETLERİ TAKTI
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI VEDAT IŞIKHAN'DAN EMEKLİ MAAŞLARINA YÖNELİK MÜJDE
TARİHÎ CEVHERAĞA CAMİİ, ASLINA UYGUN ŞEKİLDE YENİDEN HAYAT BULUYOR
MÜLKİ İDAREDE KRİTİK DEĞİŞİM:19 İLİN VALİSİ DEĞİŞTİ 7 VALİ MERKEZE ÇEKİLDİ
İKİ YENİ YOL AÇMA VE GENİŞLETME ÇALIŞMASI DAHA TAMAMLANDI
ÜMRANİYE BELEDİYESİ SPOR KULÜBÜ YÜZME TAKIMINDAN 11 MADALYA!
İSTANBUL BEYAZA MI BÜRÜNÜYOR? SİBİRYA SOĞUKLARI VE KAR KAPIDA!
CUMHURİYET TARİHİNE TANIKLIK EDEN SERGİ KARTAL'DA AÇILDI
BAŞKAN AHMET CİN:''GAZZE'YE 600 KİŞİLİK ÇADIR KENT KURACAĞIZ''