AK PARTİ'NİN İBB ADAYI İLE İLGİLİ YENİ İDDİA

Yerel seçimlere kısa süre kala AK Parti'nin İBB adayları netleşmeye başladı. Listede yarışacak adaylar arasında Tevfik Göksu'nun adı geçse de önceki dönem Çevre Bakanı Murat Kurum ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yanı sıra Ali Yerlikaya'nın adı geçiyor.

 

Yerel seçimlerde İstanbul için yarışacak AKP'li isimler arasında Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, önceki kabinenin Çevre Bakanı Murat Kurum ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yer alsa da kulislerde öne çıkan güçlü figürlerden birisi de İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya oldu.

Cumhuriyet'ten Nagihan Yılkın'ın haberine göre göreve geldiği günden bu yana gerçekleştirdiği operasyonlarla gündeme gelen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya AKP’nin İBB adayı olacak.

Yerlikaya'ya yakın kaynaklar İçişleri Bakanı'nın görevine devam edeceğini, kesinlikle aday olmayacağını söylese de Yerlikaya doğrudan bir açıklamada bulunmadı. Ayrıca aldığı kamu ihaleleriyle dikkat çeken ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen büyük bir sermaye grubunun da Ali Yerlikaya'nın adaylığını desteklediği ve süreçte yanında olacağı belirtiliyor.

1 ARALIK CUMA GÜNÜ SONA ERİYOR

Öte yandan YSK, geçtiğimiz günlerde 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri’nde aday olabilmek için kamu görevlilerinin 1 Aralık Cuma günü saat 17.00’ye kadar görevlerinden ayrılma isteğinde bulunmaları gerektiğini bildirmişti. Buna göre, Yerlikaya’nın aday olabilmesi için 1 Aralık’a kadar istifa etmesi gerekiyor.

“TOPKAPI 2” SERGİSİ KAPILARINI AÇTI
KARTAL BELEDİYESİ ASRIN FELAKETİNİ UNUTMADI
ZEYDAN KARALAR TAHLİYE SONRASI DEPREM ŞEHİTLERİNİ ANDI
PENDİK’TE ATA SPORU OKÇULUK OKULLARLA BULUŞUYOR
BAŞKAN İSMET YILDIRIM HEKİMBAŞI SPOR KÖYÜ ŞANTİYESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN 6 ŞUBAT DEPREMİ MESAJI:''SÖZÜMÜZÜ TUTTUK''
6 ŞUBAT DEPREMİNİN DİNMEYEN ACISI: ÜÇ YIL GEÇTİ KALPLER HALA ENKAZ ALTINDA
6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN YIL DÖNÜMÜNDE TATBİKAT YAPTILAR
ADNAN KAHVECİ VEFATININ 33. YIL DÖNÜMÜNDE KABRİ BAŞINDA ANILDI
KARTAL BELEDİYESİ'NDE ''EVLİLİK OKULU'' EĞİTİMLERİ BAŞLADI