ALMANYA'DA DARBE OPERASYONU! 25 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Almanya2da devleti zorla devirmeye çalıştıkları iddia edilen aşırı sağcı zanlılara operasyon gerçekleştirildi. 130 ev ve işyerine yapılan baskınlar sonucu 25 kişi gözaltına alındı.

Almanya'da devleti zorla devirmeye çalıştığı iddia edilen ve Reich Vatandaşları hareketiyle bağlantılı olan aşırı sağcı zanlılara operasyon yapıldı. 3 bin polisin katılımıyla 130 ev ve işyerine düzenlenen baskınlarda 25 kişi gözaltına alındı. Suçlanan 52 kişi arasında bir prens, yargıçlığa geri dönen eski bir milletvekili ve eski askerler var.

Almanya'nın 16 eyaletinin 11'indeki 130 noktada Reich Vatandaşları (Reichsbürger) hareketine karşı operasyonlar düzenlendi. 52 kişi hakkında 'terör örgütü üyesi veya destekçisi olma' suçlamasıyla yakalama kararı verildiği, bunlardan 25'inin gözaltına alındığı açıklandı.

İkisi Avusturya ve İtalya'da, diğerleri Almanya'da gözaltına alınan 25 kişi arasında bir Rusya vatandaşı da var.

Alman basınında arama yapılan yerlerin arasında güneybatıdaki Calw kasabasında bulunan Almanya'nın özel kuvvetler birliği KSK'nın kışlalarının da olduğunu belirtildi. Bu birim daha önce askerlerin aşırı sağla bağlantısı nedeniyle soruşturulmuştu.

İtham edilen 52 kişi arasında en az bir KSK mensubu var.

Aynı zamanda eski bir yargıç olan ve 2017-21 arasında federal mecliste Almanya için Alternatif (AfD) milletvekili olarak bulunan Birgit Malsack-Winkemann, gözaltına alınanlar arasında.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN;''KAMERALARI BANTLAMAK BİZİM KİTABIMIZDA YAZMAZ''
HAYAT VER DERNEĞİ'NDEN GAZETEMİZE ZİYARET;SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNE AĞIRLIK VERİLECEK
ÖZGÜR İSTANBUL GAZETESİNDEN OSMANİYE VALİSİ DR. ERDİNÇ YILMAZ'A ZİYARET
AK PARTİ OSMANİYE İL BAŞKANI BİNBOĞA'DAN KONTEYNIR KENT ESNAFINA ZİYARET
İBB'YE İKİNCİ DALGA OPERASYONU:18 KİŞİ TUTUKLANDI
BORSA İSTANBUL OPERASYONU! 15 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI
ADNAN MENDERES BULVARI’NDAKİ TRAFİK RAHATLAYACAK
SPORUN ŞEHRİ PENDİK’TE “SPOR ŞENLİKLERİ” BAŞLADI
İLÇE GENELİNDE BAHAR TEMİZLİĞİ BAŞLADI
ALİ EKBER ÇİÇEK VEFATININ 19. YILINDA KARTAL'DA ANILDI