“ANADOLU ÜMRANİYE’DE” BULUŞMALARI SONA ERDİ

Ümraniye Belediyesi, “Anadolu Ümraniye’de programları kapsamında bu kez de; Tunceli, Batman, Diyarbakır, Siirt, Van ve Bitlis’i ağırladı. Sonuncusu düzenlenen programa Başkan İsmet Yıldırım da katıldı.

“Anadolu Ümraniye’de” buluşmaları hayata geçtiği günden beri büyük ilgi gördü. Ümraniye Belediyesi ilçedeki kültürel zenginliğe dikkat çekmek ve memleketlerinden ayrı yaşadıkları için özlem içerisinde olan Ümraniyelileri bir araya getirmek amacıyla her hafta farklı şehirlerin derneklerini misafir etti.

“Anadolu Ümraniye’de” programının sonuncusunda Ümraniye’de ikamet eden Tunceli, Batman, Diyarbakır, Siirt, Van ve Bitlisliler ağırlandı. Nikâh Sarayı’nda gerçekleşen buluşmaya 14 köy derneği katıldı. Program, Ümraniye Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan belgesel filmin gösterimiyle başladı. Salondakiler izledikleri filmle hem memleketlerinin güzelliklerini görüp, hem de hasret giderdi.

Başkan İsmet Yıldırım programda yaptığı konuşmada, “Davetimize icabet ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Söze hacet yok; Tunceli, Batman, Diyarbakır, Siirt, Van ve Bitlis… Hepsinin köyleri ayrı güzel. Ümraniye’de faal halde 500 köy derneğimiz var. Köylere gidilip, çekimler yapıldı. Böyle bir işi planlamak gerçekten çok zor. Bu yüzden bu iş çok kıymetli. İnsanlar İstanbul’a 81 vilayetten göç etmiş. Köyünüzün hikâyesini çocuklarınıza, torunlarınıza izlettirmek hakikaten güzel. Bu filmlerle sıla hasretimizi bir nebze gidermiş olduk. Köy derneklerimiz çok önemli. Gönül bağının, kardeşliğin, sevginin ve saygının köy derneklerinde birleştiğini müşahede ediyoruz. Bu sebeple bu dernekleri destekliyoruz. Belediye olarak her zaman sizlerin yanındayız” dedi.

Program, derneklere hediye takdimi ve Şinasi Can’ın verdiği konserin ardından sona erdi. 

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ'NE OPERASYON: 20 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
ÜNLÜ İSİMLERE DEV OPERASYON: ÇOK SAYIDA GÖZALTI VAR
KARTALLI GENÇLERDEN DEV PROJE: ATIK KAHVE POSASINDAN BİYOPLASTİK ÜRETİMİ
MHP'NİN YENİ İSTANBUL İL BAŞKANI VOLKAN YILMAZ OLDU
KARTAL'DA TÜRKÜ RÜZGARI: VEDAT GÜNDOĞDU GÖNÜLLERİ FETHETTİ
SGK'DAN ''HAYALET'' EMEKLİLERE BÜYÜK DARBE:245 BİN KİŞİNİ MAAŞI KESİLDİ!
BOLU BELEDİYESİ'NDEKİ İRTİKAP SORUŞTURMASINDA 3 ŞÜPHELİ SERBEST
SOSYAL MEDYADA SUÇ İÇERİKLİ PAYLAŞIM YAPAN 16 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
KARTAL'DA ORTAK AKIL BULUŞMASI: BAŞKAN GÖKHAN YÜKSEL MUHTARLARLA EL ELE
BAKAN GÖKTAŞ PENDİK ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ'Nİ ZİYARET ETTİ