“ANADOLU ÜMRANİYE’DE” BULUŞMALARI SONA ERDİ

Ümraniye Belediyesi, “Anadolu Ümraniye’de programları kapsamında bu kez de; Tunceli, Batman, Diyarbakır, Siirt, Van ve Bitlis’i ağırladı. Sonuncusu düzenlenen programa Başkan İsmet Yıldırım da katıldı.

“Anadolu Ümraniye’de” buluşmaları hayata geçtiği günden beri büyük ilgi gördü. Ümraniye Belediyesi ilçedeki kültürel zenginliğe dikkat çekmek ve memleketlerinden ayrı yaşadıkları için özlem içerisinde olan Ümraniyelileri bir araya getirmek amacıyla her hafta farklı şehirlerin derneklerini misafir etti.

“Anadolu Ümraniye’de” programının sonuncusunda Ümraniye’de ikamet eden Tunceli, Batman, Diyarbakır, Siirt, Van ve Bitlisliler ağırlandı. Nikâh Sarayı’nda gerçekleşen buluşmaya 14 köy derneği katıldı. Program, Ümraniye Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan belgesel filmin gösterimiyle başladı. Salondakiler izledikleri filmle hem memleketlerinin güzelliklerini görüp, hem de hasret giderdi.

Başkan İsmet Yıldırım programda yaptığı konuşmada, “Davetimize icabet ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Söze hacet yok; Tunceli, Batman, Diyarbakır, Siirt, Van ve Bitlis… Hepsinin köyleri ayrı güzel. Ümraniye’de faal halde 500 köy derneğimiz var. Köylere gidilip, çekimler yapıldı. Böyle bir işi planlamak gerçekten çok zor. Bu yüzden bu iş çok kıymetli. İnsanlar İstanbul’a 81 vilayetten göç etmiş. Köyünüzün hikâyesini çocuklarınıza, torunlarınıza izlettirmek hakikaten güzel. Bu filmlerle sıla hasretimizi bir nebze gidermiş olduk. Köy derneklerimiz çok önemli. Gönül bağının, kardeşliğin, sevginin ve saygının köy derneklerinde birleştiğini müşahede ediyoruz. Bu sebeple bu dernekleri destekliyoruz. Belediye olarak her zaman sizlerin yanındayız” dedi.

Program, derneklere hediye takdimi ve Şinasi Can’ın verdiği konserin ardından sona erdi. 

SERDAR DİZDAR VE BETÜL ÇAMDERELİ ÇİFTİ EVLİLİĞE İLK ADIMINI ATTI
ENİGMA VARYASYONLARI ADLI OYUN KARTAL'DA SERGİLENDİ
BORÇ SARMALI BÜYÜYOR:TAKİBE DÜŞE KREDİLER 740 MİLYARA DAYANDI
EKREM İMAMOĞLU'NUN DİPLOMA DAVASI 6 TEMMUZ'A ERTELENDİ
KARTAL BELEDİYESİ ''KARATE VE KİCK BOKS DOSTLUK MÜSABAKASINA EV SAHİPLİĞİ YAPTI
MAHALLEM FUTBOL ŞÖLENİ COŞKUYLA TAMAMLANDI
PENDİKSPOR EVİNDE HATA YAPMADI:SARIYER'İ İLK YARIDA BİTİRDİ
PENDİK'TE CAMİLER RAMAZAN AYINA HAZIR
KARTAL'DA SEVGİLİLER GÜNÜ COŞKUSU
CHP PENDİK İLÇE BAŞKANI NİYAZİ GÜNERİ'NİN MUTLU GÜNÜ:OĞLU SERKAN GÜNERİ EVLİLİĞE İLK ADIMINI ATTI