ANKARA'DA KADINA ŞİDDET GÖRÜNTÜLERİNE TEPKİ YAĞDI: BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ

​Ankara'da bir kadının eşi tarafından feci şekilde darbedilmesine ait görüntülerin sosyal medyada yayılması, toplum genelinde büyük bir infiale yol açtı.

 


Taraf olunan olayın ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yazılı bir bildiri yayımlayarak sürecin yakın takipçisi olacağını açıkladı.
​Bakanlık tarafından yapılan bilgilendirmede, Ankara İl Müdürlüğü ekiplerinin emniyet güçleriyle anında irtibata geçerek çalışmalara başladığı bildirildi.
​Mağdur Kadına Çok Yönlü Destek
​Emniyetteki adli süreçlerin bitimiyle birlikte mağdur kadının koruma altına alınacağı belirtildi. Uzman ekipler aracılığıyla şiddet mağduru kadına psikososyal desteğin yanı sıra gerekli rehberlik ve danışmanlık imkanlarının sunulacağı, ayrıca ihtiyaç duyabileceği tüm sosyal hizmet mekanizmalarının hızlıca hayata geçirileceği aktarıldı.
​Bakanlık Davaya Müdahil Olacak
​Şiddete karşı "sıfır tolerans" anlayışıyla hareket edildiğinin altı çizilen açıklamada, kadına yönelik şiddetin cezasız bırakılmayacağı vurgulandı. Hukuki adımların titizlikle atılacağını duyuran Bakanlık, açılacak davaya doğrudan müdahil olunacağını ve saldırganın en ağır cezayı alması için yargı sürecinin son anına kadar takip edileceğini ifade etti.

ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ DÜNDAR ZİYA GÜLTEKİN TRAFİK KAZASINDA HAYATINI KAYBETTİ
YEŞİLAY PENDİK ŞUBESİ İLÇE MÜFTÜSÜ DR.ABDÜLHAMİD PEHLİVAN'I ZİYARET ETTİ
BAKAN MUSTAFA ÇİFTÇİ'DEN VATANDAŞLARA UYARI
PENDİK'TE SAĞANAK YAĞIŞA KARŞI NÖBET SÜRÜYOR
VALİ DAVUT GÜL AÇIKLADI:İSTANBUL'DA EĞİTİME BİR GÜN DAHA ARA VERİLDİ
MERHUM CEMAL ŞAHAN KABRİ BAŞINDA ANILDI
PENDİK'TE YEŞİLSAHALARDAN ÖNCE DOSTLUK KAZANDI:MHP PENDİK İLÇE BAŞKANLIĞI'NDAN VANSPOR'A SICAK KARŞILAMA
ORFA YAPI PENDİKSPOR ÖNE GEÇTİĞİ MAÇTA VANSPOR'A 2-1 MAĞLUP OLDU
HALK TV'YE KAYYIM ŞOKU:ŞİRKETLER TMSF'YE DEVREDİLDİ
ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN TEMİZ ENERJİYE BÜYÜK YATIRIM