Asgari Ücretle Çalışanlar Ay Sonunu Getiremiyor

Elektrik, su ve doğalgaza gelen son zamlar asgari ücretle geçimini sağlayan vatandaşları etkilemeye başladı.Gelirinin beşte birini faturalara ödemek zorunda kalan asgari ücret çalışanları ay sonunu getiremiyor.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) Elektrik ve Gaz Fiyat Artışlarını İrdeleyen, “2019 Temmuz Ayı İtibarı ile Elektrik ve Doğalgaz Fiyatları, Tarife Uygulamaları, Maliyetleri Artıran Etkenler ve Yapılması Gerekenler Üzerine Oda Raporu”nu açıkladı.

MMO Başkanı Yunus Yener, “Siyasal iktidarın izlediği toplum çıkarlarını değil özel şirketleri kollayan politikalar nedeniyle elektrik ve doğal gaz fiyatlarında yeni zamlar gündemdedir” dedi.

Raporda 2017 sonuna göre 2018 sonunda elektrik fiyatlarının konutlarda yüzde 45, diğer tüketici gruplarında ise yüzde 71-72 oranında zamlandığı vurgulandı. Bunun üzerine raporda 2019 temmuz ayında gelen yüzde 15 zam ile beraber 2017 sonuna göre ortaya çıkan zammın konutlarda yüzde 50 ve diğer tüketici gruplarında yüzde 98’e vardığı kaydedildi.

Bu faturalarla yaşanmaz

Zaman içinde elektrik, su ve doğalgaza gelen zamlarla beraber artık asgari ücretlinin gelirinin beşte biri faturalara gidiyor.

MMO güncel fiyatlarla Ankara’da ikamet edilen bir konutun fatura bedellerini de derledi. Rakamlar “bu faturalarla yaşanmaz” dedirtiyor.

ANAHTAR PARTİSİ PENDİK İLÇE BAŞKANLIĞI'NDAN NİYAZİ GÜNERİ'YE ZİYARET
KARTALLI ÇOCUKLAR 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMINI DOYASIYLA KUTLADI
PENDİKSPOR'DAN TFF BAŞKANI'NIN BAHİS İDDİALARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA
ÜMRANİYE’DE CADDE VE SOKAKLAR HER GÜN TİTİZLİKLE TEMİZLENİYOR
BAŞKAN GÖKHAN YÜKSEL'DEN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
SAVUNMADA DÖNÜM NOKTASI:MİLLİ TANK ALTAY GÖREVE HAZIR:SERİ ÜRETİM VE TESLİMATLAR BAŞLIYOR
BALIKESİR SINDIRGI'DA 6.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM:CAN KAYBI YOK YARALILAR TABURCU EDİLDİ
KARTAL'DA GELECEĞE NEFES OLACAK TOHUMLAR TOPLANDI
CHP PENDİK İLÇE BAŞKANI NİYAZİ GÜNERİ VE YÖNETİMİ PENDİK KAYMAKAMI MEHMET YILDIZ'I ZİYARET ETTİ
YAZAR MİTHAT ÖNAL'IN YENİ ÖYKÜ KİTABI 'KARA KIZ KURU OĞLAN' RAFLARDA YERİNİ ALDI!