AŞI YAPTIRMAYAN TÜRKLERE KÖTÜ HABER;AVRUPA'YA GİDEMEYECEKLER

Koranavirüs salgınıyla birlikte Avrupa'ya gitmek için vize sınırlaması getiren bazı ülkelerde yurttaşlar aşılanmaya başladı. Almanya'da aşılananlar için karantina süreci kaldırılırken aşı olmayan vatandaşların Avrupa'ya alınmayacağı belirtildi.

Avrupa’da aşı yaptıranlar avantajlı duruma gelmeye başladı. Almanya’da aşılananlar için karantina kaldırıldı. Risk bölgesi ilan edilen Türkiye gibi ülkelerden AB’ye gitmek isteyenler, artık sadece aşı yaptırmışsa vize alabilecek.

Aşı yaptıranların, aşı olmayan ya da olamayanlara göre avantajlı olacağı kuralı uygulamaya girdi. Almanya'da Saksonya- Anhalt Eyaleti, aşı yaptıranların “karantina yükümlülüğüne uymayacağı” hükmünü getirdi. Buna göre aşı yaptırmış kişi, risk bölgesinden gelse bile karantinaya girmek zorunda değil.

TÜRKİYE'YE GİDİP GELENLER İÇİN AŞI ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ

Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre; Türkiye de AB için risk bölgesi ve vize randevuları durdurulmuş durumda. Vize randevularının yakında sadece aşılananlar için açılması gündeme gelecek gibi görünüyor.

Böylece, yaklaşık 9 aydır durdurulan turist vizesi sadece “aşı şartıyla” verilmeye başlanacak. Alman pasaportu ya da oturumuyla Türkiye’ye gidip gelenlerde de, testin yerini “aşı zorunluluğu” alacak. AB’de, karantinaların kaldırılması için bu tartışılıyor ve AB üyeleri de, kendi vatandaşları için getirilen kısıtlamaları diğer ülkeler için de aynen öngörüyor.

Yani, “AB vatandaşına getirilen kısıtlama, yabancıya zaten kapsıyor” ve  Türkiye’den turistik amaçlı AB'ye gitmek isteyenlere vize verilmeye başlanması için “aşı ön şartı” geliyor. Nisan ya da mayıstan sonra ancak aşı yaptırmış olanlar vizeye başvurabilecek.

Türkiye'de henüz aşılama başlamadığı için de, Almanya ya da AB vizesi randevuları ancak kitlesel aşı uygulanmasından sonra mümkün olacak.

PENDİK İLÇE JANDARMA KOMUTANLIĞI AİLE İÇİ ŞİDDETLE MÜCADELEDE FARKNDALIK YARATTI
ISPARTA VALİLİĞİ'NDEN DANS GÖRÜNTÜLERİNE SORUŞTURMA BAŞLATTI
ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN GENÇLERE EĞİTİM DESTEĞİ
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SOSYAL KONUT PROJESİ AÇIKLAMASI
BAŞKAN YILDIRIM YENİ HAFTAYA ÖĞRENCİLERLE BAŞLADI
GRAM ALTINDA TARİHİ ZİRVE
İSRAİL GAZZE'YE KARA HAREKATI BAŞLATTI
20. ULUSLARARASI GELENEKSEL EN SANATLARI FESTİVALİ PENDİK'TE KAPILARINI AÇTI
PENDİKSPOR AMEDSPOR KARŞISINDA 90. DAKİKADA GELEN PENALTIYLA YIKILDI:2-1
ÜMRANİYE, GELENEKSEL TÜRK OKÇULUĞU YARIŞMASINA EV SAHİPLİĞİ YAPTI