AYM'NİN İPTAL ETTİĞİ GÜVENLİK SORUŞTURMASI KALICI HALE GELİYOR

Memurların işe girişleri öncesinde yapılan güvenlik soruşturmaları genişletilerek tekrar yürürlüğe konulacak. AYM tarafından geçtiğimiz günde kişilik haklarının ihlali gerekçesiyle iptal edilen güvenlik soruşturması kalıcı hale getiriliyor.

İktidar, AYM’nin güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasının sınırlarının belirsizliği ve özel hayata müdahale anlamına geldiği gerekçesiyle iptalinin ardından uygulamada doğan boşluğu gidermek gerekçesiyle bir taslak metin hazırlandı.

Yeni düzenleme ile OHAL döneminde getirilen uygulama kalıcılaştırılıyor. İlk kez kamuya atanacak kişilerin tümünde geçerli olacak taslakta sadakat tarafsızlık devlete bağlılık gibi kriterler aranacak.

Taslakta, AYM’nin kanunilik şartını yerine getirmek için “ Güvenlik soruşturması ve/ veya Arşiv araştırması yapılmış olmak” cümlesi, “ 26.10.1994 tarihli 4045 Sayılı kanuna göre güvenlik soruşturması ve /veya arşiv araştırması yapılmış olmak” olarak düzenlendi.

EN FAZLA ATIK; SANAYİ, YENİŞEHİR VE BATI MAHALLELERİNDE TOPLANDI
PENDİK KAYMAKAMI MEHMET YILDIZ BASIN MENSUPLARINI İFTAR SOFRASINDA AĞIRLADI
ÇAĞRI HEYETİNDEN MUHTARLARA VEFA: HASGÜL KAYA'YA ZİYARET
CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL PENDİK'TEN HALKA SESLENDİ:''SON SÖZÜ MİLLET SÖYLEYECEK''
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SERT ÇIKIŞ:''TOPRAKLARIMIZA GÖZ DİKENE HODRİ MEYDAN''
ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN İFTARA YOLDA YAKALANANLARA İFTARİYELİK DESTEK
KARTAL BELEDİYESİ'NDEN VEFA SOFRASI:ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ İFTAR PROGRAMINDA BULUŞTU
PESKDER İFTARINDA ANLAMLI MESAJ:''SOKAK CANLARI SORUNUNA TÜM SİYASİ PARTİLER SAHİP ÇIKMALIDIR''
PENDİK PROTOKOLÜ İSTANBUL TERSANESİ KOMUTANLIĞI'NDA DÜZENLENEN İFTARDA BULUŞTU
KARTAL BELEDİYESİ’NDEN ÇEVRE DOSTU ADIMLAR